{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Legendarni Dragan Kićanović otvorio 50. teren u Mozzartovoj akciji "Sto terena za jednu igru"...
no_image.png
""

Jedna od najvećih akcija za omasovljenje i podršku sportu u Srbiji „Sto terena za jednu igru” koju je pokrenula kompanija Mozzart stigla je do pola puta. Tim povodom potpuno je rekonstruisan teren čuvenog KK Železničar iz Čačka, a vrpcu je presekla legenda srpske košarke Dragan Kićanović, po kome će popularno Želovo od sada nositi ime.      

Baš na dan početka Evropskog prvenstva u košarci, nekadašnji evropski i svetski šampioni došli su da u čast KK Železničar, Dragana Kićanovića i grada košarke podrže najmasovniju akciju za trofejni sport. Dušan Ivković, Željko Obradović, Goran Grbović, bivši saigrači i prijatelji okupili su se u Čačku na oduševljenje velikog broja građana, koji došli da ih još jednom pozdrave sa istih tribina s kojih su ih nekada bodrili.

Teren na kom se igrao najbolji basket u staroj Jugoslaviji, kako svedoči novi grafit čačanskih umetnika urađen za ovu priliku, sada ima specijalnu podlogu, profesionalne table i obruče. Prvi su ih testirali Marinović, Pešaković i saigrači iz Borca, kao i prvotimci Železničara, koji su se na najbolji mogući način predstavili uoči početka nove sezone.

Legendarni Kića evocirao je uspomene s ovog terena, pozdravio mnogobrojne prijatelje, sadašnje i bivše košarkaše, Čačane i istakao važnost akcije „Sto terena za jednu igru”.

Nekadašnjem olimpijskom, svetskom i evropskom šampionu generalna direktorka kompanije Mozzart Koviljka Lončar uručila je plaketu za podršku akciji, koja predstavlja i zvaničnu potvrdu da nekadašnje Želovo od 31. avgusta nosi ime Dragan Kićanović.
„U našoj akciji je u proteklih godinu i po dana u proseku nicao po jedan košarkaški teren. Posao nije bio lak ni organizaciono ni građevinski, ali su nas ohrabrivali utisci oduševljenih građana širom naše zemlje. Osnaženi i inspirisani tom energijom, nastavljamo dalje i u obnovu narednih 50 igrališta, daćemo sve od sebe da ih rekonstruišemo još brže. Nećemo se zadržati samo na ovoj akciji, jer društveno odgovorno poslovanje kompanije Mozzart jedan je od naših zaštitnih znakova. Hvala svim košarkaškim legendama koje su od početka podržale najmasovniju akciju za trofejni sport „Sto terena za jednu igru“, svima koji su nam pomagali u realizaciji, lokalnoj samoupravi i građanima“, rekla je Koviljka Lončar, generalna direktorka kompanije Mozzart.

Humanitarni karakter događaja dodatno je ujedinio sve prisutne oko jednog cilja – što više pogođenih šuteva van linije 6,75 za čačansko porodilište! Šutiralo se tačno 50 trojki, a svaki pogodak povećavao je sumu za donaciju. Uspešni su bili šuteri iz grada na Moravi, a kompanija Mozzart je na veliko oduševljenje svih usvojila i one koji nisu prošli kroz obruč, pa je za čačansko porodilište skupljeno 500.000 dinara!

Humanitarni i košarkaški događaj upotpunila je i predstavnica košarkaškog tima specijalne olimpijade Lidija Vujović, koja je kao korisnik ustanove za dnevni boravak dece „Zračak” iz Čačka primila donaciju kompanije Mozzart, koju je u još jednoj društveno odgovornoj akciji „Humanitarni tiket u podne” glumac Dimitrije Ilić usmerio baš ovom domu iz njihovog rodnog grada.

Čačanska košarka ne mora da brine za budućnost, a to je pokazala i slika na samom kraju svečanog događaja, dečaci i devojčice okupljeni u klubovima Borac, Železničar, Mladost ispunili su košarkaški teren jureći ka košu sa loptama koje im poklonila kompanija Mozzart!

Podsetimo, ovu veliku društveno odgovornu akciju podržali su naši reprezentativci - Bobi Marjanović, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Bogdan Bogdanović, Miroslav Raduljica, Nikola Kalinić, Marko Simonović uz harizmatičnog Miroslava Nikolića, kao i legende Dejan Bodiroga, Svetislav Pešić, Dejan Tomašević, Nikola Peković

Ministarstvo omladine i sporta takođe je u potpunosti podržalo projekat koji doprinosi razvoju košarke i pozitivno utiče na društvo u celini.

Do sada je kompanija MOZZART obnovila terene u Pirotu, Prijepolju, Feketiću, Kragujevcu, Vrnjačkoj Banji, Velikoj Drenovi, Kruševcu, Valjevu, Šapcu, Pribojskoj banji, Labudovom brdu, Mačvanskoj Mitrovici, Beloj Crkvi, Svilajncu, Preševu, Negotinu, Rumi, Novom Sadu, Nišu, Kovinu, Obrenovcu, Leskovcu, Zrenjaninu, Raškoj, Novoj Varoši, Bačkoj Palanci, Zaječaru, Bajinoj Bašti, Lazarevcu, Čukarici, Paraćinu, Čukaričkoj padini, Ubu, Savskom vencu, Vrbasu, Užicu, Kikindi, Inđiji, Subotici, Prokuplju, Smederevskoj Palanci, Apatinu, Sremskoj Mitrovici… Ukupno 50, a biće ih još.

Do svih 100 obnovljenih terena!

Najnovije vesti


×