{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kad već ne mogu Slukas, De Kolo, Micić, Ćaćo... Realovo prvo pojačanje je MVP Laprovitola

/ Izvor: mozzartsport.com
Argentinski tandem na pleju
Kad već ne mogu Slukas, De Kolo, Micić, Ćaćo... Realovo prvo pojačanje je MVP Laprovitola

Barselona je izbombardovala evropsku košarkašku pijacu, a sada se konačno aktivirao i Real Madrid.

Kraljevski klub je priveo kraju pregovore oko dovođenja argentinskog plejmejkera Nikolasa Laprovitole iz Huventuda. Real je još pre nekoliko nedelja postigao sporazum sa Laprovitolom, a danas su konačno postigli sporazum i sa njegovim klubom Huventudom. Real će na ime obeštećenja da palti 200.000 evra katalonskom klubu.

Laprovitola je bio otkrovenje španskog šampionata u prošloj sezoni. Beležio je 17,4 poena, 2,5 poena, i 6.4 asistencija po meču što mu je na kraju donelo i MVP titulu u Endesa ligi.

Ipak, Real je pre njega imao druge mete na bekovskoj poziciji. Kraljevići su želeli Slukasa koji je produžio sa Fenerom, De Koloa koji je takođe izabrao ponudu Fenera i Vasu Micića koji je potpisao bogatiji ugovor sa Efesom. Meta je bio i povratak Ćaća Rodrigeza, ali je sjajni bek  CSKA trenutno najbliži transferu u Unikahu ili Valensiju.

Na kraju se Real odluio za Laprovitolu koji će na pelmejkerskoj poziciji pojačati konkurenciju zemljaku Kampacu. Očekuje se da ugovor sa Realom uskoro poptiše i američki centar Džordan Miki koji je odbio novi ugovor u Himkiju i dolazi kao zamena za Gustava Ajona.

(FOTO: reuters)

×