{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Jovanović: Tokom sezone imaćemo uspone i padove, baš kao na ovoj utakmici

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Trener FMP-a smatra da je njegov tim izgubio previše energije dok je jurio zaostatak iz prve četvrtine
Jovanović: Tokom sezone imaćemo uspone i padove, baš kao na ovoj utakmici

Neočekivano velika drama viđena je u trećem četvrtfinalu Superkupa ABA lige. FMP iz Železnika se stoički isprsio Cedevita Olimpiji i naterao je da tek nakon produžetka upiše tešku pobedu - 101:92.

Trener FMP-a, Vladimir Jovanović, u izjavi za medije na konferenciji nakon meča izjavio je da se njegov tim nije snašao protiv postavke igre Slavena Rimca u dodatnih pet minuta, te da je zasluženo pognute glave napustio teren.
„Čestitam ekipi Cedevita Olimpije na pobedi. Oni su u ovih dodatnih pet minuta bili pametniji, mudriji, pogodili neke šuteve. Jednostavno nismo se snašli sa smol-bol petorkama i pet bekova na terenu. Ostaje žal što nismo uhvatili tu jednu loptu koja nas je delila od pobede, na kraju smo imali i taj šut za trijumf koji nismo iskoristili, iako je naš igrač bio potpuno sam na tom šutu. Imalo je tu dobrih stvari, kao što je velika prednost u skokovima i mislim da je to važno za ovako mladu ekipu kakva je moja. Smatram da smo mogli da budemo još čvršći, pogotovo na početku“.

Jovanović dodaje da je njegov tim izgubio dosta energije na početku utakmice kada je morao da juri rezultatski zaostatak.
„Mislim da smo tada izgubili utakmicu kada smo gubili sa gotovo 15 poena razlike. Posle toga je bilo jako teško vratiti se. Iako smo uspeli, izgubili smo dosta energije. Znam da je ovo mlada ekipa, imaćemo dosta uspona i padova tokom sezone, kao što smo imali na ovoj utakmici“, rezimirao je glavni čovek stručnog štaba FMP-a.

Trener Cedevita Olimpije, Slaven Rimac, pokušao je da pozitivno gleda na utakmicu i da izvuče ono najbolje iz dešavanja na terenu.
„Na kraju smo pobedili, iako je utakmica mogla da ode na drugu stranu. Utakmica kao većina do sada u pripremnom periodu, sa momentima kada smo igrali veoma dobro i trenucima kada smo igrali užasno loše. Mogu ja biti nezadovoljan nekim stvarima, ali mislim da nije realno da neke stvari profunkcionišu samo tako za mesec dana. Više sam optimista, pa se trudim da gledam pozitivne stvari. Još jednom je ekipa uspela da pokaže karakter i da u lošoj situaciji dođe do produžetka i pobede. Za nešto ozbiljnije mora postojati kvalitet, koji trenutno nije tu. Čim uđemo u seriju izmena, gubimo ritam i na tome moramo raditi“.

Za naredne utakmice, kaže, njegova ekipa moraće da pokaže veći kvalitet u igri.
 „Mora to biti na terenu dominantnije. Napravili smo mi tu razliku na početku, ali je FMP osetio da može da igra protiv nas i od tog trenutka znao sam da će utakmica biti teška... Srećom, imali smo dobro šutersko veče, naročito u trećoj četvrtini kada smo napravili dobru rezultatsku zalihu. Velika su očekivanja od ovog tima“, zaključio je Rimac.

Foto: ABA liga (Cibona / Željko Bakšaj)

Najnovije vesti


×