{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Jokić nagovestio da će igrati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
"Želeo bih da učinimo isto sledećeg leta kod kuće, i da se kvalifikujemo za Tokijo. Koristićemo iskustvo iz 2016. godine kako bismo došli do istog cilja na svom terenu. Moramo da brinemo korak po korak o svemu. Prvo, moramo da dobijemo svaku utakmicu na Kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, to je prva faza naše Olimpijske misije", kaže košarkaš Denver Nagetsa
Jokić nagovestio da će igrati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre

Bilo je mnogo znakova pitanja oko toga da li će Nikola Jokić igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu i na kraju je Nikola igrao. Naredni znak pitanja vredeo je za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, i same Olimpijske igre ako se Srbija tamo kvalifikuje, ali očigledno ovoga puta neće biti neodumice.

Jokić je u razgovoru za sajt Fibe pričao na tu temu i sve osim potvrdio da će igrati. Iz njegovih odgovora vidi se da planira da bude deo reprezentacije.

Prvo se setio 2016. kada je Srbija takođe bila domaćin kvalifikacionog turnira za Rio.
"Bilo je to fantastično iskustvo, jedno od najboljih u mojoj karijeri. Bilo je to prvi put da igram za reprezentaciju i osećao sam se sjajno. Odigrali smo jako dobro", rekao je Jokić.

A onda se nadovezao za naredno leto...
"Želeo bih da učinimo isto sledećeg leta kod kuće, i da se kvalifikujemo za Tokijo. Koristićemo iskustvo iz 2016. godine kako bismo došli do istog cilja na svom terenu. Moramo da brinemo korak po korak o svemu. Prvo, moramo da dobijemo svaku utakmicu na Kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, to je prva faza naše Olimpijske misije. Biće naporno i kompetitivno, a mi ne možemo da mislimo da nam je mesto već garantovano zato što igramo kod kuće", rekao je Jokić za sajt FIBA.

Voleo bi Jokić ponovo da zaigra na Olimpijskim igrama.
"To je fantastičan turnir, tako dobro iskustvo. Osvojili smo srebro 2016. godine i to je bilo zaista veliko dostignuće za srpsku košarku".

Nikola je izneo želju da Srbija pre svega mora da se kvalifikuje na glavni turnir.
"Prvo, voleo bih da se Srbija kvalifikuje na Olimpijske igre, i da bude na toj svetskoj sceni pored mnogih talentovanih sportista iz naše zemlje. Srbi vole Olimpijske igre, i voleli bismo da budemo tamo i da napravimo još jedan sjajan olimpijski momenat narednog leta", rekao je Jokić.

Po svemu sudeći, nema razloga da brinemo za kvalifikacioni turnir kada je prisustvo Jokića u pitanju. Biće tu daleko manje neizvesnosti nego pred prošlo Svetsko prvenstvo.

FOTO: FIBA

×