{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Jokić je bio rizik, mislili smo da nije dovoljno dobar

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
"Ali, njegov talenat je uvek bio tu – od dodavanja, preko šuta, do verovatno najbolje kontrole lopte koju smo ikada videli"
Jokić je bio rizik, mislili smo da nije dovoljno dobar

Generalni menadžer Denver Nagetsa Arturas Karnišovas govorio je o “riziku" zvanom Nikola Jokić. Karnišovas je jedan od najzaslužnijih za rast mladog tima Nagetsa i stvaranja selekcije koja je izborila drugo mesto Zapada prošle sezone.

Nagetsi su ranije Nikoli Jokiću dali maksimalni ugovor, a to su uradili i ove sezone sa Džamalom Marejem.
Čuvanjem Jokića i Mareja trudimo se da zadržimo sve zajedno, uključujući i stručni štab i rukovodstvo. Kontinuitet je naš moto. Zahvalni smo vlasnicima što su i oni nas sačuvali, mogli su da precrtaju ovaj projekat pre dve godine”, rekao je Karnišovas.

Momak iz Sombora je te 2014. izabran sa 41. mesta na NBA draftu.
Postepeno je i to napredovalo, kao i Džoker. Igrao je Letnju ligu i prosečno je beležio deset poena i sedam skokova. Posle toga niko nije mogao da pretpostavi da će uskoro biti u konkurenciji za MVP lige. Bilo je postepeno, ali je onda u trećoj godini, od kada je 15. decembra postao starter, krenuo da ređa lude brojke, vezuje tripl-dablove… Tada smo pomislili da postoji šansa da bude zvezda u ligi”.

Reprezentativac Srbije bio je nepoznanica upravi Nagetsa, kao i ostatku NBA lige.
Svi su mislili da nije dovoljno fizički dobar da bi uspeo u NBA, računajući i nas. Ali, njegov talenat je uvek bio tu – od dodavanja, preko šuta, do verovatno najbolje kontrole lopte koju smo ikada videli. Samo je trebalo popraviti njegovo telo. Sada možemo da kažemo da je on naš plejmejker, on inicira naš napad. Mnogi me pitaju da ga uporedim sa Sabonisom, kakav je on bio dodavač. Mislim da je Džoker to podigao na još viši nivo, jer on i prevodi loptu. On uhvati skok, prenese loptu, pokreće napad… Koliko timova u ligi ima centra koji vodi loptu u ključnim trenucima, što se dešavalo u plej-ofu”.

FOTO: MN Press

Najnovije vesti


×