{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Šćepanović će glavnom treneru moći do tančina, ako već to nije uradio, da objasni kako funkcioniše i diše košarkaški gigant iz Humske koji pokušava da se vrati na staze stare slave
Japanac po treći put među Grobarima

Dolazak Italijana Andree Trinkjerija u Partizan predstavljao je pravu košarkašku transfer bombu, ne samo u regionu, već i u celoj Evropi. Međutim, ono što je dodatno obradovalo sve pristalice crno-belih je što je dolazak stručnjaka sa zavidnom biografijom istovremeno značio i povratak Vlade Šćepanovića u klub iz Humske. Mladi crnogorski stručnjak bio je Trinkijerijev pomoćnik u Bambergu, a tu ulogu obavljaće i sada u redovima crno-belih. Od trenerskog iskustva Šćepanović je imao samostalni angažman u ekipi podgoričke Budućnosti pre nego je stigao kod Trinkjerija u Bamberg.

Sada će dobiti priliku da ponovo rade zajedno, a Šćepanović će glavnom treneru moći do tančina, ako već to nije uradio, da objasni kako funkcioniše i diše košarkaški gigant iz Humske koji pokušava da se vrati na staze stare slave. Iako je Šćepanović tokom igračke karijere u crno-belom dresu proveo maltene samo jednu i po sezonu, navijači se dobro sećaju da je bio jedan od najzaslužnijih za šampionsku titulu Partizana 2002, kada je i započeta 13-godišnja dominacija nezapamćena na ovim prostorima. A u drugom mandatu, 2004. godine je sam, šutem u poslednjoj sekundi preko trojice igrača Hemofarma osigurao novi šampionski pehar Partizanu.

Čeka ga još teži zadatak sada na funkciji pomoćnog trenera, ali ostvarila mu se želja da se vrati u Partizan. A u jednom od ranijih intervjua MOZZART Sportu rekao je da mu je ostalo urezano u sećanju kako su ga prihvatili navijači Partizana dok je vodio Podgoričane.
"Pamtiću doček u Hali sportova koji su mi priredili Grobari prošle sezone kad sam vodio Budućnost. To je potvrda da sam radio prave stvari i da navijači Partizana poštuju prave vrednosti", istakao je Šćepanović i dodao da bi mu bila čast da radi u klubu iz Humske.

Nema sumnje da će sada dobiti još jači aplauz prilikom prvog ulaska u halu Pionir na novoj funkciji. A to će se desiti sledećeg utorka protiv italijanskog Trenta u šestom kolu Evrokupa. Popularni Japanac, kako mu je nadimak odmalena, svojevremeno je figurirao i kao potencijalni kandidat da nasledi samostalno klupu Partizana, kada je iz kluba otišao Aleksandar Džikić, ali je to sve ostalo u domenu nagađanja i pretpostavki.

Uzevši sve okolnosti u obzir, ovakav povratak u Partizan deluje kao najbolja varijanta, a o radu sa Trinkjerijem je još pre godinu dana rekao:
"Mnogo mi znači to što sam radio sa njim, dopada mi se Trinkjerijeva košarkaška filozofija. Tu sam se pronašao. Andrea je sjajan tip, bez sujete, voli da pita i da sarađuje."

U svakom slučaju, navijači Partizana spremni su da dočekaju jednog od svojih heroja...

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×