{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Jakovljević iz prve ruke o Drekselu i Partizanu: Nije još završeno, razgovara se o tome

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
"Postoje indicije. To je igrač koji može da u budućnosti odigra ozbiljnu ulogu u evroligaškim i mnogim ozbiljnim evropskim utakmicama", ističe za naš sajt trener koji se sa mladom ekipom Mladosti ove sezone izborio Superligu pet kola pre kraja
Jakovljević iz prve ruke o Drekselu i Partizanu: Nije još završeno, razgovara se o tome

Mladost iz Zemuna je ove sezone pet kola pre kraja obezbedila plasman u Superligu, a uspela je da forsira mlade igrače uz to. Reklo bi se - dobitna kombinacija. U takvom okruženju su se pokazali različiti igrači, a možda i najviše Trej Dreksel za koga se pojavila informacija da će preći u Partizan.

Tragom te vesti kontaktirali smo trenera Mladosti, Dragana Jakovovljevića, i pitali ga i za Dreksela, ali i za ostale igrače Mladosti koji bi mogli da budu zanimljivi Partizanu.

Jakovljević ističe da posao oko Dreksela i Partizana nije gotov, mada postoje indicije.
"Još nije ništa gotovo oko Dreksela, nije završeno. Razgovara se o tome, ali u ovom momentu vanrednog stanja da mi sada pričamo... To nije rešeno ni završeno. On je čak otputovao ili u ovim momentima treba da otputuje u SAD. Da ide tamo kao i svi strani igrači koji idu kućama dok se ne vidi da li će se igrati uopšte Superliga, to je upitno u ovom momentu", rekao je Jakovljević na startu razgovora za MOZZART Sport.

Interesovanje Partizana svakako postoji.
"Da ima indicija, ima ih. Postoji saradnja Mladosti i Partizana, koja se očigledno pokazala kao uspešna. I ovo što su uradili juniori Partizana, to je najveća doprinos igrača iz KLS-a, to treba reći", kaže Jakovljević.

Malo više o samom Drekselu (23 godine). Naravno, niko ga ne poznaje toliko dobro kao njegov trener.
"On je od jednog anonimusa ove godine izrastao u igrača sa najboljim indeksom u KLS, dao je 30 poena u poslednjem kolu, potpuno je eksplodirao. To je igrač koji može da u budućnosti odigra ozbiljnu ulogu u evroligaškim i mnogim ozbiljnim evropskim utakmicama".

Inače, to je igrač koji je imao indeks 62 protiv Novog Pazara kada je ubacio lak 37 poena.

Na papiru ima ono što svima treba - odbranu i dobar šut.
"Ogromna energija, dobar odbrambeni igrač, dobar šuter, fizikalac. Došao je iz Amerike, još mu treba da radi na razumevanju, zato je vremenom bio sve bolji. Treba da igra malo bez lopte, da bude malo racionalniji. Ali to je sve iskustvo. Došao je kao mlad u Evropu, ali može da uradi mnogo. Ima nenormalnu energiju, želju za radom, posvećen je", objašnjava Jakovljević.

I ne samo da doprinosi poenima, već i u skoku, i to kao bek.
"Odbrambeni igrač je fantastičan. Prvi ili drugi skakač je moje ekipe. Mnogi veliki igrači su bili sjajni skakači, sećamo se Danilovića, a bili su tu oko dva metra visine. Tu je kod nas greška, baš ti bekovi treba više da skaču".

Ponosan je Jakovljević na rad sa mladim igračima i činjenicu da su oni dobili šansu da igraju u seniorskoj košarci. Ideja Mladosti je dala rezultate.
"Stefanović, Sar, Belić i Jovanović... To je prvi put viđeno da toliko juniora igra u seniorskoj košarci sa ozbiljnom minutažom. U proseku su dva juniora bila na terenu, sa time je rezultat Mladosti bio još veći. Ostali smo i bez dva centra, bili su povređeni poslednjih pet kola. Mladi igrači su dobili šansu. A dve pobede su nam nedostajale da budemo i treći", objašnjava Jakovljević.

I posebno ističe Matiju Belića, momka koji se očigledno dobro pokazao i na koga bismo u narednom periodu mogli da očekujemo dobre igre jer iz generacije 2003.
"Belić ima 16 godina, reprezentativac, rođen je 2003. godine, on je već pravi KLS igrač, pogledajte procente u drugom delu sezone. Nema više potrebe da igra za juniore nigde, da gubi vreme, da se kao senior spušta na niže nivoe", zaključio je Jakovljević.

Dakle, Dreksel je interesantan Partizanu i to je uspeh Mladosti i rada trenera Jakovljevića, a pored njega tu postoje još neki mladi igrači koji bi tek trebalo da se u potpunosti afirmišu. Najbitnije je da imaju minutažu u tom razdoblju. A Mladost im je to ove sezone pružila.

FOTO: OKK Beograd / Ivica Veselinov 

×