{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Izlazimo na parket mirne glave, ne dozvoljavamo da ostanemo bez medalje

/ Izvor: mozzartsport.com
Ana Dabović smatra da sudijska trojka nije imala uticaj na poraz, Jelena Bruks najavljuje ofanzivu na bronzu
Izlazimo na parket mirne glave, ne dozvoljavamo da ostanemo bez medalje

Poraz možda i ne boli toliko kao osećaj da su srpske košarkašice ispustile šansu koja se retko pruža. Nisu klonule duhom ni kada su španske igračice rešetale koš, ni kada je razlika bila dvocifrena, već su mirne glave čekale svojih pet minuta da naprave rezultatski zaokret i ostaje velika žal zbog toga što Lavice nisu dovršile posao na pravi način.

Jedna od glavnih akterki utakmice, rovita Ana Dabović smatra da je "zeznula stvar" kada je udarila Astu Ndur u prelomnim trenucima i tako usmerila duel u pogrešan smer.
"Moram da vidim šta se tačno desilo. Kada sam napravila faul ona je mene udarila, ja sam joj vratila i zeznula sam stvar. To se videlo odmah, promenilo je mnogo tok igre. Nisam očekivala faul, svi smo grešili, ali energija je presudila", priznaje Dabovićeva grešku i skida odgovornost sa sudijske trojke:
"Nisu sudije krive uopšte, one nas jesu 'tukle', a trebalo je da mi to uradimo njima. Postavile su kriterijum i sudije su pustile to, a mi nismo znale na pravi način da odgovorimo"

I pored toga ostaje činjenica da igračice Španije nije želela pobedu više od Srbije, već da su više pokazale na terenu.
"One su ušle bolje u utakmicu, to je sigurno. Naša energija nije bila kao obično. Želja je bila tu, ali nismo uradile ono što je trebalo da bismo pobedile Španiju", kaže Ana i najavljuje ofanzivu na bronzu:
"Treba da naučimo iz grešaka i da osvojimo bronzu. Nije ovo prvi poraz u našim karijerama, niti prvi u polufinalima, trudićemo se da se iskupimo i da ih ne pravimo u meču za treće mesto"
.

Kapiten Jelena Bruks je odmah po dolasku pred novinare uputila javno izvinjenje celoj naciji i zatražila podršku od publike uoči susreta sa Velikom Britanijom.
"Moram da se izvinim navijačima, koji su bili sjajni. Ne samo što je ovo bilo polufinale, što je vodilo u finale, nego što je to Španija. To je nešto što godinama traje, žao nam je što im nismo pružili igru kakvu Srbija zna. Stvarno smo imale želju, ali Španija zna kako treba da igra sa nama", kaže Jelana i dodaje:
"Obećavam da ćemo protiv Britanije izaći mirne glave da uzmemo tu bronzu, da ne odemo kući se četvrtim mesto. I na OI smo izgubile od Španije polufinale, pa smo bili najjači kad smo igrali za treće mesto. Videli smo kako Britanija igra, nezgodne su. To je ekipa koja ne odustaje, ne smemo ni mi da odustanemo, moramo da damo sve od sebe, da opet ostavimo srce na terenu i nadam se da ćemo imati bronzu oko vrata".

Nevena Jovanović jedva je došla do reči pred novinarima, jer su je emocije savladale...
"Mislim da nismo igrale na najboljem nivou. Prvo polazim od sebe, žao mi je što nisam pomogla ekipi. Nadam se da ćemo skupiti snage i uz ovu divnu publiku, koja nam je vetar u leđa, okačiti bronzu oko vrata i slaviti pred našim narodom. Hvala im što nas podržavaju", poručila je Jovanovićeva.

Kompanija Mozzart je ekskluzivni Beting partner Košarkaškog saveza Srbije

Foto: FIBA Basketball

Najnovije vesti


×