{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Iz Fenerbahčea poručuju: Željkovu poruku smo čuli jasno i glasno

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Svi u klubu zadovoljni što srpski trenerski as želi da ostane
Iz Fenerbahčea poručuju: Željkovu poruku smo čuli jasno i glasno

Kako se ugovor bliži kraju, tako poput kvasca raste nedoumica oko toga – da li će Željko Obradović ostati u Fenerbahčeu i posle leta? Pisalo se da je dva puta odbio produžetak saradnje, da bi nedavnom izjavom kako mu je “prvi cilj da ostane u Istanbulu“ malo smirio navijače, a pogotovo klupsku upravu.

Upravo je zadovoljstvo u ime celog Fenerbahčea izrazio generalni menadžer košarkaške sekcije – Mauricio Gerardini.
“Bez ikakve sumnje, njegovu poruku smo primili jasno i glasno svi u organizaciji. Ipak, svi u ovom trenutku pokušavamo da shvatimo novonastalu situaciju i kako da se prema svemu postavimo. Svakako, jasno nam je Žoc stavio do znanja šta želi. Biće potrebno vreme da se sve iskristališe, ali Obradović je svakako jako važan za naš tim“, rekao je Gerardini u izjavi za italijanske medije.

Mediji u Grčkoj, međutim, nisu tako optimistični po pitanju Obradovićevog ostanka. Naime, portal SDNA piše da su Fenerovi dugovi toliko narasli u ovom periodu krize, da su se samo nagomilali na već ogromnu gomilu dugovanja koje navodno klub ima prema igračima i stručnom štabu. Zbog svega toga se čak, pod uslovom da je prva informacija tačna, razmišlja o drastičnom smanjenju budžeta za budućnost, što bi Fenerbahče izbacilo iz kruga timova s najvećim novcem na raspolaganju. To sve, ističe se, loše utiče na situaciju s Obradovićem, koji je ušao u poslednja dva meseca ugovora, a koji od svog kluba traži finansijsku stabilnost kako bi dalje mogao da radi.

Podsetimo, nedavno su iz Turske stigle informacije da je Obradović već postigao usmeni dogovor za produežetak saradnje na dve godine, ali je to najtrofejniji evropski stručnjak brzo demantovao. I takođe dodao da mu je ipak prva želja da ostane tu gde jeste... U sve to umešan je i Kostas Slukas, koga Grci sele u Olimpijakos pod uticajem krize u klubu. Gerardini to, na primer, demantuje...
“Nije da ne želim nešto da kažem na ovu temu. Jasno mi je da ljudi žele vesti i više informacija, ali ono što se piše o Slukasu nije tačno. Ne čudi me interesovanje za Kostasa, jedan od je od najboljih igrača na svojoj poziciji u Evropi, ali su u ovom momentu sve spekulacije bez ikakvog osnova“.

Šta će od svega biti, to niko ne zna još. Turska i Grčka poznate su po rivalstvu koje se neretko seli i u domen sporta i medijskih izveštavanja, tako da je celu situaciju teško sagledati iz ispravnog ugla...

Foto: ©Star Sport

Najnovije vesti


×