{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Sve je praktično gotovo, čak je i oslobođeno mesto selektora
Itudis na korak do klupe Slovenije

Aktuelni evropski prvaci u košarci, Slovenci žele da na selektorsko mesto dovedu jednog od najvećih stručnjaka u ovom sportu.

U pitanju je Dimitris Itudis, šef stručnog štaba moskovskog CSKA. Grčki trener nikada nije radio kao selektor, a došao bi na mesto aktuelnog, Rada Trifunovića koji više nema poverenje čelnih ljudi tamošnjeg saveza

“Trenutno, nismo u razgovoru sa Dimitrisom Itudisom pošto smo prekinuli na kratko kontakte dok sve ovo ne prođe, ali nas ubrzo čeka nastavak pregovora”, posvedočio je prvi čovek KSS, Matej Erjavec za ljubljanski Dnevnik, “Rade Trifunović više nije selektor Slovenije, a nadamo se da će ostati u štabu i sarađivati sa Itudisom od kojeg očekujemo da pristane. Verujemo da će se pregovori sa Grkom završiti brzo i pozitivno”.

Sloveniji bi dovođenje na klupu stručnjaka kakav je dvostruki osvajač Evrolige mnogo značilo po pitanju stabilnosti u timu. Apsolutni lider je sada Luka Dončić, a kada imate takvog igrača u ekipi potrebno je da o njoj brine najbolji mogući stručnjak. Naravno, ostaje pitaje da li će se ovo završiti stavljanjem parafa na ugovor ili Slovenija nastavlja da traži selektora, mada po uveravanjima Erjaveca, sve je praktično gotovo.

Da podsetimo, Skovenija je 2017. predvođena aktulenim selektorom Srbije, Igorom Kokoškovim osvojila EP pobedom nad Srbijom u finalu rezultatom 93:85.

(Foto: ©AFP)

Najnovije vesti


×