{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Italijani zgromili Filipine, Đorđević ponovo video najvećeg protivnika u grupi

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Dovoljno je reći da je rezultat prve četvrtine bio 37:8 za Azure
Italijani zgromili Filipine, Đorđević ponovo video najvećeg protivnika u grupi

Srbija je razbila Angolu, Italijani su zgromili Filipince sa 108:62 i tako smo vrlo jasno dobili projekciju dve ekipe koje će se boriti za prvo mesto u grupi. Znali smo to i pre početka turnira, ali sada je još jasnije da su Azuri najveći takmac Orlova u Kini u prvoj rundi takmičenja.

Dovoljno je reći da je rezultat prve četvrtine bio 37:8 za Azure, pa da svaka dalja priča o rezultatu i pobedniku meča bude završena.

Odigrali su igrači Romea Saketija jako snažno, motivisano, uterali su strah u kosti svom protivniku tako da je Aleksandar Đorđević mogao na licu mesta da se uveri u snagu Italijana. Da vidi još jednom šta mogu, da uoči kretnje, akcije, taktiku, koliko je to bilo moguće u ovakvoj utakmici.

Da je Italijanima bilo potrebno verovatno bi i ova razlika bila još veća, ali su Azuri malo u drugom poluvremenu spustili gas, nešto slično Orlovima protiv Angole, i samo odradili posao do kraja.

Filipini su naredni protivnik Srbije u Kini, a ako znamo da su Orlovi dobijali Italiju u pripremnom periodu, a da je ta ista Italija ubila Filipine, onda ne bi trebalo da bude problema za Orlove ni u ponedeljak u drugoj utakmici šampionata. Filipini zaista na ovoj utakmici nisu bili dorastao protivnik.

Italijani su na ovoj utakmici mogli da računaju i na Danila Galinarija i na Đanluiđija Datomea, a njih dvojica su se pokazali kao veoma raspoloženi u napadu.

Jasno je i po ovoj utakmici ko će biti nosioci Italije. Luiđi Datome je napadački raspoložen iako se vraća iz povrede, dao je 17 poena, dok je Galinari dao 16. Amadeo Dela Vale je bio raspoložen na ovoj utakmici i ubacio je čak 17 poena, a jako bitan igrač za igru je i Pol Biliga, a da ne pričamo o Marku Belineliju, da ne trošimo kilobajte bez potrebe. Bleč i Perez su ubacili po 15 za Filipine.

Sve u svemu, za očekivati je i da Srbija dobije Filipine kao i Italija Angolu, pa će se najverovatnije u trećoj rundi rešavati pitanje prvaka grupe u direktnom obračunu. Za sada sve ide onako kako je i očekivano.

Grupa D

Subota

Angola - Srbija 59:105
/Moraiš 15 - Bogdanović 24/

Filipini - Italija 62:108
/Perez 15 - Datome 17/

FOTO: FIBA Basketball

Najnovije vesti


×