{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
"Partizan na poslovnom planu stagnira već par godina, valjda bi potpuno logično bilo da i Todorić i Šilobad odu iz kluba i omoguće nekim novim ljudima da svežijim kontaktima, kvalitetnijim poslovnim odnosima naprave pomak u finansijskom i svakom drugom smislu", tvrdi treći najbolji strelac u istoriji Parnog valjka Miodrag Marić
Ispada da je Peković bio u Partizanu samo da bi smenio Vujoševića!
""

Još jedno teško leto je pred košarkaškim klubom Partizan. Posle razočaravajuće sezone prakično na svim frontovima Parni valjak se nalazi u nezavidnoj situaciji - bez predsednika, bez trenera, okrnjenog sastava i uprave... Na sve to, finansijske boljke ponovo su zakucale na vrata u Humskoj 1, što je među klupskim legendama pokrenulo pitanje - kakav je cilj imalo klupsko rukovodstvo poslednje dve godine?

Upravo je o ovim temama za dnevni list Danas govorio treći najbolji strelac u istoriji crno-belih Miodrag Miško Marić
"Nikola Peković je završio mandat ne rešivši praktično nijedan suštinski problem. Kažu da je dug smanjen, međutim on je i dalje veliki, a klub je u istoj situaciji, čak i goroj, pošto trenutno nema tim, trenera, uopšte ideju kako da krene napred", poručio je Marić i nastavio:
"Ispalo je na kraju da je Nikoli Pekoviću osnovni zadatak bio da izvrši smenu Vujoševića i da napravi izvestan kompromis sa delom navijača koji su Duletu bili veoma naklonjeni", kaže Marić, priznavši da je i sam svojevremeno bio za smenu Duška Vujoševića

Osim toga, nekadašnji rasni strelac smatra da direktorski tandem Dragan Todorić - Mlađan Šilobad nije iskoristio trenutak da promeni kurs u poslovanju. 
"Ne mogu u sportu isti ljudi da budu "sto godina". Partizanu, kao velikom klubu, bilo je neophodno da se na svakih par godina uradi korenite kadrovske promene, kako bi se uvele nove ideje, osvežili kontakti, napravili bolji poslovni odnosi. Ovako, ista garnitura jednostavno nije primetila momenat kada je trebalo napraviti zaokret u poslovnoj politici. Živeli su od dobrih rezultata, ostali su uljuljkani na svojim pozicijama, bez želje da naprave inovacije u najvažnijim segmentima. Partizan na poslovnom planu stagnira već par godina, valjda bi potpuno logično bilo da i Todorić i Šilobad odu iz kluba i omoguće nekim novim ljudima da svežijim kontaktima, kvalitetnijim poslovnim odnosima naprave pomak u finansijskom i svakom drugom smislu".

Marić veruje da Aleksandra Džikića neće naslediti trener od renomea i decenijskog iskustva, jer "niko ne želi da dođe u ovakav Partizan". Tačnije, u nesređenu i nesigurnu sredinu, kako sam tvrdi. Ubeđen je i da dolazak Dejana Kijanovića na mesto finansijskog direktora nije pravi potez za Partizan i smatra da klub neće dobiti ništa konkretno. 

Na kraju, osvrnuo se i na činjenicu da Partizanova fabrika talenata sve slabije radi. Odnosno, da dugo već nije proizvela nijednog kvalitetnog mladog košarkaša.
"Partizan je godinama unazad pravio previše grešaka i propusta zbog kojih danas plaća preskupu cenu. Umesto da su iskoristili povoljnu klimu, kada su rezultatski bili na vrhuncu, za pravljenje sopstvene škole košarke i stvaranja adekvatnih uslova momcima koji bi iz unutrašnjosti dolazili u klub, po čemu su mogli da se ugledaju na FMP, crno-beli ništa značajnije nisu uradili po tom pitanju. Partizan i danas ima par zanimljivih igrača iz svoje škole, ali je rezultatski daleko iza najvećih konkurenata (Crvena zvezda i Mega)", rekao je Marić za Danas

(FOTO: MN Press)

×