{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Nekadšnji trener više klubova u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji preminuo u 60. godini
In memoriam: Boško Đokić

Tužna vest za srpsku košarku - preminuo je Boško Đokić.

Poznati stručnjak i nekadašnji trener brojnih klubova u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji izdahnuo je u 60. godini života. Đokić je rođen 26. novembra 1958. godine u Beogradu, a bogatu trenersku karijeru započeo je 1987. godine u Slavonki iz Osijeka.

U karijeri je vodio Profikolor, BFC Beočin, Zdravlje, Radnički iz Beograda, Avtodor Saratov, kraljevački Mašinac, čačanski Borac, FMP, Avalu Adu, Pivovarnu Laško, Ibon iz Nikšića, da bi 2011. godine postao trener Metalca iz Valjeva. Kasnije je radio još u niškom Konstantinu, aleksinačkom Napretku i kraljevačkoj Slogi, pre nego što je 2017. preuzeo Novi Pazar koji je vodio do prošle godine. To mu je ujedno bio i poslednji trenerski angažman u karijeri. Takođe je vodio i selekciju Srbije do 20 godina na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Dogurao je do četvrtfinala, kada se domaćin isprečio na putu do medalje. 

Osvajač je Jadranske lige sa FMP (tadašnjim Refleksom) 2004, a onda i Kupa Radivoja Koraća naredne godine. Bio je poznat i po svojim kolumnama u nekadašnjem dnevnom sportskom listu Sport, a bio je i stalni bloger na specijalizovanom sajtu Koš magazin. Njegov poslednji blog možete pročitati OVDE.

Bio je poznat kao čovek britkog jezika, koji je pisao ono što drugi misle. 

Srpska košarka je izgubila velikog čoveka. 

Datum i mesto sahrane Boška Đokića biće naknadno saopšteni.

Foto: MN Press

×