{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

I Unikaha smanjila plate: 10% manje ako se sezona nastavi, 17,5% minusa ako sve bude otkazano

/ Izvor: mozzartsport.com
Srpski igrači će takođe osetiti manjak
I Unikaha smanjila plate: 10% manje ako se sezona nastavi, 17,5% minusa ako sve bude otkazano

Jedan za drugim, klubovi širom Evrope odlučuju se na određene rezove, kako bi očuvali finansijsku konstrukciju. Oni najveći, koji nastupaju u Evroligi, već su nagovestili da imaju velike finansijske gubitke, koji će kako vreme bude odmicalo postajati sve veći, što samim tim vodi neizbežnom smanjenju plata.

Kriza nije zaobišla ni klubove u Španiji. Tako je Unikaha postala nova u redu timova koji su se odlučili da smanje plate zaposlenima. Putem zvaničnog sajta, sastav iz Malage je saopštio da su igrači i trener Luis Kasimiro pristali da im se primanja smanje do kraja tekuće sezone.

Kako se ističe, igrači, trener, kao i svi ostali zaposleni u klubu primiće 10% manje plate ukoliko sezona bude nastavljena, a obuhvaćeni su ACB liga i Evrokup. Sa druge strane, ukoliko oba nadmetanja budu otkazana, biće im odbijeno 17,5% od zarade.

Predsednik kluba, Eduardo Garsija, zahvalio je svima na činjenici da su bez pogovora pristali na ovaj korak i tako pokazali ljubav prema timu. Trener Kasimiro je istakao da je to sasvim prirodan i fer odgovor na aktuelnu situaciju, dok je Karlos Suarez zaokružio da su igrači svesni da moraju da daju svoj doprinos u borbi protiv krize.

Podsetimo, član Unikahe odnedavno je postao Marko Simonović koji je u tim došao iz Cedevita Olimpije, dok je ovu sezonu zbog povrede propustio Dragan Milosavljević.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×