{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

I Grci na korak do otkazivanja šampionata

/ Izvor: mozzartsport.com
Još nema dogovora oko plata igrača
I Grci na korak do otkazivanja šampionata

Kako stvari stoje, Grčka takođe neće završiti svoj nacionalni košarkaški šampionat zbog pandemije virusa korona. Ova odluka doneta je na telefonskoj konferenciji koja je održana između Nacionalnog saveza klubova i Grčke profesionalne unije igrača.

Međutim, dogovora nema kada je reč o platama košarkaša, pošto dve strane imaju različit pogled na situaciju. Unija igrača zahtevala je da se isplati 80% preostalih ugovora, dok je Nacionalni savez klubova zahtevao da se ide još 10% niže. Istovremeno, igrači zahtevaju da se smanje procenti koje dobijaju agenti i da se svi ugovori koji glase na sumu manju od 20.000 evra isplate u celosti.

Zbog čitave zbrke biće neophodno sazvati novi sastanak, a podsetimo da je liga prethodno bila suspendovana do 31. marta zbog pandemije virusa korona. U Grčkoj su na snazi takođe prilično rigorozne mere kojima se ograničava kretanje stanovništva.

U međuvremenu, liga traži način da "validira" trenutno stanje na tabeli. Na prvom mestu se pre prekida nalazio Panatinaikos, dok su poslednje dve pozicije na tabeli pripadale PAOK-u i Arisu, što bi značilo da bi se u regularnim uslovima preselili u niži rang takmičenja.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×