{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Drugi Srbin
no_image.png

Posle Miloša Teodosića, još jedan srpski košarkaš je izabran u Evroligin tim ove decenije. Naravno, reč je o Bogdanu Bogdanoviću. Nije bilo ni sumnje da će jedan od najboljih evropskih košarkaša poslednjih godina zaslužiti svoje mesto u Evroliginom idealnom timu.

Bogdan je u elitnom takmičenju debitovao 2012. godine sa Partizanom čiji dres je nosio još dve sezone. U poslednjoj sezoni u dresu Partizana je izabran i za najboljeg mladog igrača Evrolige. Naredne tri sezone je igrao za Fenerbahče sa kojim se sva tri puta plasirao na fajnal-for. U prvoj sezoni je opet izabran za najboljeg mladog igrača takmičenja, u drugoj je osvojio Evroligu, a u trećoj izabran u idealan tim. Uz Nikolu Mirotića i Luku Dončića je jedini igrač u istoriji Evrolige koji je dve sezone zaredom biran za najboljeg mladog košarkaša.

Bogdanović je deveti igrač koji je izabran u Evroligin tim ove decenije, a pre njega su još izabrani Nando de Kolo, Dimitris Dijamantidis, Luka Dončić, Kajl Hajns, Serhio Ljulj, Huan Karlos Navaro, Jorgos Printezis i Miloš Teodosić. Čekaju se još tri imena da kompletiraju idealan tim.

(FOTO: Star sport)

Najnovije vesti


×