{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Gudurić: Bogdan i Bjelica mi ukazali koliko je NBA drugačiji

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
Memfisov šuter otkrio prve utiske po odlasku u najjaču ligu sveta
Gudurić: Bogdan i Bjelica mi ukazali koliko je NBA drugačiji

Prvi meseci Marka Gudurića u NBA ligi prošli su u znaku privikavanja na uslove, ritam i kvalitet najjače lige sveta.

Samim tim razumno je što je srpski reprezentativac dosadašnje utakmice igrao po sistemu “toplo-hladno“, ali pred njim je dovoljno vremena i prostora da pokaže zašto je letos Fenerbahče zamenio Memfisom. U dosadašnjih 26 utakmica prosečno beleži 14,7 minuta, uz 4,9 poena, dva skoka i 1,4 asistencija uz 37,3 odsto uspešnosti iz igre.
“Drugačija košarka se igra ovde. Sve je, jasno, potpuno različito u odnosu na Evropu. Ali, mislim da se polako navikavam na sve to, svakog dana pokušavam da budem bolji i da učim. Bilo je uzbudljivo i zabavno dosad“, kaže Gudurić za turski sajt Trendbasket.

Veliku pomoć pre i po dolasku u SAD pružili su mu starosedeoci u NBA ligi – Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.
“Stalno razgovaramo. S Bogdanom sam mnogo pričao o svemu tome prošlog leta. Ista je priča i sa Bjelicom“, otkriva Gudurić i nastavlja:
“Ukazali su mi na to koliko je igra brža, da moram da igram uprkos svemu, čak i kada se nešto negativno dogodi. To je košarka, takve stvari se dešavaju. Imate preko 80 utakmica u sezoni“.

Momak rodom iz Priboja kaže da mu je Fenerbahče poslužio kao odskočna daska za najjaču ligu sveta.
“Kada sam došao u Fener, prvo mi je na umu bilo to što ću sarađivati sa Željkom Obradovićem, a onda sam želeo da osvojim Evroligu. Nažalost, nismo to uradili. Naravno, cilj mi je oduvek bio da jednog dana odem u NBA. Jako sam srećan što sam postigao to i zahvalan svima u Feneru što su mi to omogućili. Svi su mi mnogo pomogli“.

Srbija će na leto igrati kvalifikacije za Olimpijske igre, pre toga dolazi predigra za Evrobasket, ali Gudurić neće biti učesnik istih zbog klupske sezone. A, da li će biti tu za leto?
“Nadam se da hoću“, kratko je zaključio Gudurić.

Foto: Reuters

 

×