{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

“Grčki frik“ NBA lige dobija konkurenciju iz kuće

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Tanasis, stariji brat Janisa Adetokumba, uskoro bi mogao da zaigra u najjačoj košarkaškoj ligi na planeti, u dresu Njujork Niksa
“Grčki frik“ NBA lige dobija konkurenciju iz kuće
"Mlađi Janis dobija konkurenciju iz kuće"

Janis Adetokumbo odavno je omiljen lik Milvokija, a dinastija za Grke neuobičajenog prezimena upravo bi mogla da dobije i drugog predstavnika u NBA ligi. Stariji brat Tanasis uskoro će se pridružiti trening kampu Niksa, preko kojeg bi trebalo da se izbori za ugovor u ekipi Dereka Fišera. Dvostruki šampion NBA lige je u protekloj nedelji završio saradnju sa novopotpisanim Rikijem Ledom, te je sve izvesnije da će Tanasis Adetokumbo dobiti šansu u rosteru.

Tanasis Adetokumbo je u karijeri, kao i njegov mlađi brat, nastupao za grčki Filatlikos, da bi 2013. godine započeo karijeru u razvojnoj D ligi. Mada je na draftu protekle godine izabran tek kao 51. pik druge runde od strane Niksa, stariji Adetokumbo je sve bliži parafu sa upravom Njujork Niksa.

U dresu Vesčester Niksa Tanasis Adetokumbo je prosečno beležio 13,9 poena i 6,2 uhvaćene lopte, a srpskoj javnosti je poznat i po tome što je izjavio da je oduševljen navijanjem u Srbiji, koje ne može da se poredi sa onim u SAD-u.

Bivši košarkaš Lejkersa, Voriorsa, Jute, Dalasa i Oklahome, a sada strateg Niksa Derek Fišer takođe je u NBA ligi imao priliku da nastupa sa svojim starijim bratom Dvejnom Vašingtonom. Već duže vreme je Fišer zainteresovan za najboljeg defanzivca razvojne lige iz 2015. i 2014. godine, a to potvrđuje i njegova poslednja izjava u kojoj je rekao da ga je Tanasis Adetokumbo "naterao da razmišlja".

Tanasisa inače ponekad nazivaju "grčkim frikom 2" s obzirom de je taj nadimak u originalu odavno u vlasništvu mlađeg Janisa.

(FOTO: Action Images)

Najnovije vesti


×