{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Grci najavljuju košarkaški transfer leta: Nova priča Panatinaikosa i Obradovića

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Fener čeka Šarunasa Jasikevičijusa
Grci najavljuju košarkaški transfer leta: Nova priča Panatinaikosa i Obradovića

Prvi put od kada je preuzeo kormilo Fenerbahčea turski mediji danima izveštavaju da je Željko Obradović blizu odlaska iz azijskog dela Istanbula. I da atmosfera u žuto-plavoj porodici nije više idilična kao nekada. Najtrofejniji evropski trener je Feneru doneo titulu najboljeg evropskog tima, kao dodatak još četiri trofeja u nacionalnom šampionatu, ali iza Kanarinaca je problematična godina.

Ako se bude nastavila evroligaška sezona pitanje je hoće li Fener uspeti da se domogne plasmana u plej-of… Međutim, nije to jedina briga ljudi iz turskog giganta. Grčka štampa je danas objavila bombastičan tekst o tome da je Željko Obradović dva puta odbio čelnike Fenera u nastojanjima da sa njim potpišu novi ugovor. I da im je čak direktno, bez uvijanja, saopštio da je njegova misija u Feneru završena. Grci dodaju još jednu, vrlo bitnu novost. Naime, Panatinaikos je rešen da iskoristi neveselu situaciju u Feneru i u Atinu vrati Željka Obradovića.

KRENULA KAMPANJA PROTIV OBRADOVIĆA

Gledajući emotivnu stranu, takav scenario je vrlo moguć. Popularni Žoc je u više navrata istakao da Atinu smatra svojim gradom, ima tamo nekretnine i brojno društvo. Još kada se tome doda da ga navijači Zelenih obožavaju zbog svega što je uradio za taj klub i podigao ga na nivo jedne od najvećih košarkaških institucija... Međutim, postoji jedan problem. Iako je sa Panatinaikosom osvojio pet evroligaških trofeja, iz Atine je otišao zbog čudnog karektera prvog čoveka kluba Dimitrisa Janakopulosa. Obradović je imao sjajne relacije sa njegovim ocem Pavlosom, koji je bio najveći autoritet u zelenom delu Atine. Povukao se sa čelne pozicije zbog zdravstvenih problema i prestižnu funkciju prepustio sinu Dimitrisu. Od tada Panatinaikos ne može da se vrati u vrh evropske košarke. Posle odlaska Rikija Pitina kao potencijalni treneri Panatinaikosa pominjali su se Igor Kokoškov i Saša Obradović i Andrea Trinkijeri.

Naravno, pitanje je ima li u ovom pisanju grčkih medija istine. Ali oni dodaju da je prvi čovek Fenera Al Koč već pikirao Obradovićevog naslednika. Reč je o Šarunasu Jasikevičijusu, još jednoj legendi Panatinaikosa, koji pravi veliki posao sa Žalgirisom. Uspeo je 2018. godine da ih dovede na fajnal-for u Beograd i ove sezone je više nego konkurentan u borbi za plej-of Evrolige.

Najnovije vesti


×