{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Filipinci bez Džordana Klarksona na Mundobasketu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
FIBA nije promenila prvobitnu odluku
Filipinci bez Džordana Klarksona na Mundobasketu

Dugo se vodila polemika oko toga da li će Džordan Klarkson zaigrati na budućem Mundobasketu kao naturalizovani košarkaš za reprezentaciju Filipina. Prvobitna odluka FIBE bila je da mu to ne dozvoli, mada su se ljudi iz Košarkaškog saveza ove zemlje nadali da bi mogli da izdejstvuju promenu date odluke. Do toga, ipak, nije došlo.

Odluku je medijima saopštio selektor Filipina, Jeng Gijao, koji je naglasio da se sastav sa odlukom već pomirio, te da nastavlja sa treninzima i pripremama za ono što ih očekuje kroz devet dana.

Košarkaš Klivlend Kavalirsa isprva je bio uvršten u preliminarni sastav filipinske reprezentacije, u slučaju da ga FIBA na kraju proglasi naturalizovanim košarkašem, ali Gijao je podvukao da do promena u prvobitnoj odluci nema, te da će Filipinci bez njega pokušati da daju sve od sebe na predstojećem Svetskom šampionatu.
„FIBA nije odstupila od svoje prvobitne odluke, tako da ćemo morati da krenemo dalje“, rekao je on.

Nema sumnje da će izostanak Džordana Klarksona iz sastava biti veliki udarac za Filipince. On je prethodne sezone u proseku dolazio do 16,8 poena po utakmici uz 3,3 uhvaćene lopte i 2,4 asistencije u dresu Klivlenda.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×