{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

FIBA: Prvi slučaj koji zbog korone završi na BAT-u postaće standard za ostale

/ Izvor: mozzartsport.com
Ideja je da se postavi reper za sve ostale slične slučajeve koji će uslediti
FIBA: Prvi slučaj koji zbog korone završi na BAT-u postaće standard za ostale

Situacija je zapetljana. Vreme prolazi, košarkaši imaju važeće ugovore, a - ne igra se. I to može da bude veliki problem i da dovede brojne igrače i klubove do Suda za košarkašku arbitražu, do popularnog BAT-a. I zato se povodom cele priče oglasila FIBA.

Očekuje se da veliki broj slučajeva dođe do BAT-a, pa je FIBA istakla da prvi slučaj koji bude stigao i koji bude rešen, da će on biti standard za sve ostale slične slučajeve, a koji se tiču klauzule "force majeure".
"FIBA je dobila informacije od BAT-a da će prvi slučaj koji se bude ticao virusa korona i klauzule "force majeure" biti objavljen i predočen javnosti, te uzet kao reper i mogući vodič za naredne slučajeve", ističe FIBA.

Očigledno je ideja Fibe da posle prvog presuđenog slučaja svi naredni budu negde već uokvireni i da svi ostali igrači i klubovi koji bi išli na BAT  znaju o čemu je reč i šta mogu  da očekuju.

Ideja Evrolige na primer je da se bord tog takmičenja dogovori sa Asocijacijom igrača i trenera, te da dogovor važi podjednako za sve klubove i igrače. Da nema individualnih odstupanja. Očigledno će igrači morati da pristanu na manju zaradu tokom ovog perioda kada nisu igrali, a videćemo još koliko je to smanjenje.

Ako ne bude zajedničkog dogovora, onda će biti dosta različitih rešenja za isti problem, a to u Evroligi žele da izbegnu. Očigledno da to i FIBA želi da izbegne i zato će prvi slučaj koji dođe na red biti “standard” za naredne.

FOTO: Shutterstock

Najnovije vesti


×