{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

FIBA odredila listu učesnika kvalifikacija za OI

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
Za preostale četiri pozicije boriće se 24 reprezentacije, a među njima i Srbija. Slovenija i Hrvatska dobile šansu
no_image.png

Polako nam se sa ovogodišnjeg Mundobasketa u Kini brišu sećanja, uglavnom tužna. Srbija je otišla po medalju, a vratila se bez selektora. Kako to već kod nas biva kada su obećanja i očekivanja prevelika i često nerazumna.

Peto mesto na kraju i prethodna pobeda nad iskreno slabim Amerikancima donekle su nam ublažile neraspoloženje, ali sve to ujedno znači da za nas nema direktnog plasmana na naredne Olimpijske igre, već će put ići kroz kvalifikacije koje će biti održane od 23. do 28. juna iduće godine. A mesta, nakon što su plasman obezbedili Španija, SAD, Australija, Francuska, Argentina, Iran, Nigerija i Japan kao domaćin, ima samo još za četiri tima od 24 koliko će se boriti.

A to su: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Nemačka, Grčka, Italija, Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, SRBIJA, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj i Venecuela.

Spisak učesnika kvalifikacija odredila je nova FIBA rang-lista na kojoj i dalje vodi SAD, a naš tim je očekivano pao za dve pozicije i sada je šesti. Plasman na najnovijoj rang-listi: 1. SAD 786 poena , 2. Španija 731, 3. Australija 673 (+8 pozicija), 4. Argentina 670 (+1), 5. Francuska 665 (-2), 6. SRBIJA 661 (-2), 7. Grčka 656 (+1), 8. Litvanija 643 (-2), 9. Rusija 606 (+1), 10. Češka R. 596 (+14)...

(Foto: Starsport-Xinhua)

Najnovije vesti


×