{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Fener kroz iglene uši - sjajni Kalinić i De Kolo za finale Kupa

/ Izvor: mozzartsport.com
Turk Telekom se pokazao kao veoma tvrd orah - 83:81
Fener kroz iglene uši - sjajni Kalinić i De Kolo za finale Kupa

Morao je Fenerbahče baš dobro da se pomuči kako bi prošao u finale Kupa Turske, a na kraju mu je to pošlo za rukom. Namučili su se igrači Željka Obradovića protiv Turk Telekoma i tek u neizvesnoj završnici su uspeli da slave sa 83:81.

Na ovaj način ekipa Željka Obradovića zakazala je susret sa Darušafakom u finalu Kupa.

Najefikasniji u pobedi Fenerbahčea bili su Nando De Kolo sa 19 i Nikola Kalinić sa 17 datih poena. Jan Veseli je dodao 15 poena uz one bitne poene na samom kraju, Kostas Slukas 11, a Melih Mahmutoglu 10. Kod Turk Telekoma se istakao Kembel sa 19, dok je poen manje dodao Nikolas Džonson.

Generalno je to bila utakmica u kojoj je Turk Telekom imao blagu inicijativu, a i prednost na poluvremenu od 48:35. Međutim, Fenerbahče je u samom finišu treće četvrtine uspeo da se vrati, da izjednači na 69:69, pa se sa nerešenim ishodom ušlo u poslednju četvrtinu.

Turk Telekom su ubedljivo najviše nosili Džonson, Kembel, Mustafa Bajgul i Vilčer. Kontratežu su pravili De Kolo, Kalinić, Veseli i Melih Mahmutoglu

Na ulasku u poslednju deonicu osećala se baš velika tenzija, pritisak se preneo na parket, pa dobra tri minuta na startu četvrte četvrtine nismo videli nijedan koš. Na kraju je ipak Fener uspeo da pronađe put do finala, ali verovatno nije očekivao da će mu biti ovako teško.

Najnovije vesti


×