{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Srpski igrači su imali dobar učinak, Micić je bio najefikasniji - 82:73
Fener izdržao Efesov nalet, Mahmutoglu prelomio za 2:2

Umalo je Efes uspeo da dođe do još jednog brejka, ali je Fenerbahče ipak uspeo da se odupre i izjednači na 2:2 u pobedama.  Meč se rešavao u poslednjim minutima. Fener se prvo odvojio, a potom se Efes vratio serijom 8:0 što je prekinuo Melih Mahmutoglu važnom trojkom, a uzvratio mu je Vasa Micić sa trojkom za izjednačenje - 72:72. Mahmutoglu je dao još jednu trojku, pa potom i dvojku sa poludistance, na šta se nadovezao Nikolo Meli i Kanarinci su tako stigli do pobede od 82:73.

Mahmutoglu je utakmicu završio sa 12 poena, Nikolo Meli je bio najefikasniji sa 19, a Kostas Slukas je dodao 16. Nikola Kalinić je dao osam poena, a Marko Gudurić pet. Vasilije Micić je dao 16 poena i bio je najefikasniji kod Anadolua, a po 14 su dali Šejn Larkin i Rodrig Bobua.

Fenerbahče je ušao mnogo bolje u utakmicu i baš se videlo da je tim Željka Obradovića raspoložen da odmah pokaže protivniku ko je glavni u Ulker Areni. To je trajalo tokom prve četvrtine koju je Fener dobio sa 25:15, ali je Efes imao spreman odgovo.

Igrao je tim Ergina Atamana dovoljno strpljivo, nije padao u paniku, i kako je vreme prolazilo mic po mic je menjao stanje na semaforu. Na poluvremenu smo imali egal meč, a onda je na startu treće četvrtine Efes napravio seriju 12:2 i tu ponovo on bio taj koji se više pita. Kada je Atamanov tim poveo sa pet razlike, Obradović je morao da traži tajm-aut kako bi zaustavio nalet Efesa.

I to su bili momenti u kojima se rešavao meč. Videlo se i da je umor stigao petorku Efesa koju Ataman toliko forsira da praktično samo Bobua, Larkin, Micić, Moerman i Danston i igraju i daju poene. Sa tolikom potrošnjom se nije nimalo lako boriti.

Fener se jako dobro snašao u celoj situaciji, uspeo je da se odbrani od napada Efesa i da u poslednju deonicu uđe sa pet poena prednosti. U tom momentu je Obradovićev tim bio na dobrom putu da izjednači na 2:2 u seriji. I to je i uspeo, ali mu nije bilo nimalo lako.

Mogao je lako Efes da dođe u situaciju da mu titula bude nadohvat ruke, ali biće tu još dosta borbe između dva velika turska rivala.

TURSKA 1 - PLEJ-OF, FINALE

Subota

Fenerbahče - Anadolu Efes 82:73 /u seriji 2:2/
/Meli 19 - Micić 16/

FOTO: Reuters

×