{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Evroliga presudila: Olimpijakosu ukinuta zabrana dovođenja igrača, ali će plate biti smanjene

/ Izvor: mozzartsport.com
Šakil Mekisik i Dvajt Bajks ipak će biti registrovani za elitno evropsko takmičenje
Evroliga presudila: Olimpijakosu ukinuta zabrana dovođenja igrača, ali će plate biti smanjene

Posle skoro mesec dana otkako je Olimpijakosu onemogućeno da registruje nove igrače, Disciplinska komisija Evrolige donela je zvaničnu odluku, dan pre isteka prelaznog roka. Klubu iz Pireja skinuta je kazna oko zabrane dovođenja pojačanja, ali će Olimpijakos u naredne dve sezone morati da smanji planirani budžet za plate igrača.

Još 31. januara Evroliga je posle detaljne istrage kaznila grčkog velikana zbog neisplaćenih dugovanja, pa Olimpijakos nije bio u mogućnosti da registruje Šakila Mekisika i Dvajta Bajksa, koji su stigli polovinom februara.

Sutra je poslednji dan za registraciju igrača u Evroligi, pa trener Jorgos Barcokas može da odahne, pošto će dobiti dva nova pojačanja u finišu prelaznog roka za nastavak elitnog klupskog takmičenja. Pogotovo je laknulo Mekisiku i Bajksu, koji su mogli potencijalno da presede u civilu do leta da ovaj problem nije na vreme rešen, pošto Olimpijakos ove sezone nastupa samo u Evroligi.

Ipak, kazna crveno-belima iz Pireja nije u potpunosti ukinuta, pošto će im biti ograničen budžet za plate u naredne dve sezone. Bruto plata igračima biće umanjena za 7,5 odsto sledeće, odnosno pet odsto za sezonu 2021/22. Olimpijakos na plate troši 65 odsto ukupnog budžeta, pa će to naredne sezone biti smanjeno na 57,5, a posle toga na 60 odsto.

Krajem januara Evroliga je kontrolisala i dešavanju u Panatinaikosu, kako bi utvrdila finansijsku stabilnost kluba, ali za sada nisu utvrđena nikakva kršenja pravila u aktuelnom šampionu Grčke.

Foto: Shutterstock

×