{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Evroliga počela sa smanjenjem plata, menadžmentu 25 odsto manje do kraja sezone

/ Izvor: mozzartsport.com
Najjače evropsko košarkaško takmičenje krenulo stopama NBA lige
Evroliga počela sa smanjenjem plata, menadžmentu 25 odsto manje do kraja sezone

Virus korona napravio je pravi dar-mar sa sportskim kalendarom širom planete. I dalje se ne zna kada će se većina nadmetanja nastaviti i da li će do toga uopšte doći, pa većina klubova, liga i stručnjaka polako počinje da razmišlja o posledicama koje će ova pandemija imati kada se sve vrati u normalu.

Naravno, posledice na finansije biće nesagledive. Već se predviđa da će brojni klubovi imati smanjene budžete, a svega toga je svesna Evroliga, koja takođe nema jasno viđenje kada bi mogla da nastavi sezonu. Sada se postavlja pitanje da li je uopšte realno da ona bude nastavljena.

Tako su čelnici Evrolige krenuli sa rezanjem troškova. Ranije tokom prošle nedelje pojavila se informacija da bi plate igračima mogle da budu smanjene na 67% do kraja sezone, a kako nezvanično saznaje Nova.rs, menadžment ovog takmičenja odlučio je da se odrekne 25% od plata do kraja sezone, kada god se ona završila.

Podsetimo da je sličan potez pre svih povukla NBA liga, kojim je 100 najviših funkcionera ostalo "uskaćeno" za 20 odsto zarada do kraja sezone zbog više sile. U SAD-u ističu da planiraju nastavak nadmetanja onda kada zdravstvene službe potvrde da je to moguće, naravno, pred praznim tribinama.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×