{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Evroliga će čekati do kraja maja...

/ Izvor: mozzartsport.com
Tada se očekuje da se zna da li postoje šanse da se sezona odigra do kraja
Evroliga će čekati do kraja maja...

Samom činjenicom da su Olimpijske igre odložene, Evroliga je dobila priliku da malo kupi vremena i sačeka sa konačnom presudom. Ideja čelnika je da se i Evroliga i Evrokup odigraju onako kako je planirano, pa čak i po cenu toga da se igra u promenjenom formatu, te ako za to sve bude bilo potrebno više vremena od predviđenog.

Eurohups piše da se Evroliga nada da će do kraja maja znati na čemu je, odnosno da li će takmičenja moći da se nastave.

Isti izvor piše da Evroliga ne živi na nekom zamišljenom ostrvu, te da dobro zna kakve posledice ima COVID-19. sve ovo jeste možda očajnička borba Evrolige kojoj je svakako u interesu da se igra, a i finansijski aspekat je veoma bitan.

Nastaviće se sa praćenjem situacije i nadaju se u Evroligi da će do kraja maja znati da li košarka može da se igra ovog leta, verovatno bez navijača u dvorani.

Dakle, kraj maja je postavljen kao krajnji rok da se odluči o nastavku sezone, a održavanje Fajnal fora u maju deluje svakoga dana sve nerealnije.

U najboljem mogućem slučaju, što u ovom momentu deluje nemoguće, je da Evroliga nastavi da se igra u maju. To je jedini način na koji aktuelni format može da ostane na snazi.

Posle toga, format bi bio modifikovan. Postoje tri različita načina promene formata, a sve zavisno od momenta kada bi se sezona nastavila.

Mora da se uzme u obzir da bi timovi morali da imaju najmanje dve sedmice treninga pre nastavka sezone, očigledno je da će morati da se igra i u junu da bi se sezona nastavila. Teško je da će se doći do avgusta, ali utakmice u julu deluju realno.

Nova stavka je tu što bi u slučaju produžetka lige na jul timovi morali da se dogovore sa igračima oko produžetka saradnje do kraja sezone, piše Eurohups.

Zasad sve navedeno samo zauzima mesto na papiru. Evroliga je u stalnom kontaktu sa SZO i lokalnim autoritetima, a situacja je više nego kompleksna. Liga mora da prati šta deset različitih država imaju kao pravila u ovoj situaciji. Među njima su i Italija i Španija koje su za sada zemlje sa najvećim problemima sa virusom korona.

FOTO: Shutterstock

Najnovije vesti


×