{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Evrobasket se najverovatnije pomera

/ Izvor: mozzartsport.com
Razlog je termin Olimpijskih igara u Tokiju narednog leta
Evrobasket se najverovatnije pomera

Virus korona poremetio je termine apsolutno svih sportskih nadmetanja ove godine. Od fudbala, preko odbojke i tenisa, pa sve do košarke, videli smo brojna otkazivanja ili pomeranja, a ceh su platile i Olimpijske igre, koje su po prvi put u istoriji pomerene. Samo dva puta su bile otkazivane zbog Prvog i Drugog svetskog rata.

Iz Međunarodnog olimpijskog komiteta danas je stiglo obaveštenje da će se igre u Tokiju održati naredne godine od 23. jula do 8. avgusta, što je naravno dovelo u pitanje održavanje drugih velikih sportskih događaja planiranih za to leto. Naravno, prvo na tom spisku je Evropsko prvenstvo u košarci, koje je po prethodnom raspored u bilo zakazano od 2. septembra do 19. istog meseca.

Domaćini predstojećeg Evrobasketa biće Italija, Nemačka, Gruzija i Češka, a dovoljno je već po spisku organizatora naslutiti da dve od navedene četiri države imaju ogromne probleme sa suzbijanjem epidemije virusa korona ovog proleća.

Kako prenose izvori iz Fibe, a javlja specijalizovani košarkaški portal Sportando, pomeranje Evrobasketa sada dolazi kao potpuno realna opcija.
"Pošto je doneta odluka vezana za termin Olimpijskih igara u Tokiju, razgovaraćemo sa svim organizatorima i interesnim grupama, nakon čega ćemo videti šta su sledeći koraci, novi termini i slično. Ovo je veoma kompleksna situacija", potvrđuju iz Svetske kuće košarke.

A dok ne dođemo do naredne godine i Evropskog prvenstva, preostaje da vidimo kakva će biti sudbina sa ostalim šampionatima širom Starog kontinenta i u svetu. Deluje da je sada ipak najvažnije razgovarati o zdravlju i kako navedenu situaciju prebroditi na najbolji mogući način.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×