{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Emotivne scene u Bruklinu: Dva mesta za Kobija i Đijanu (VIDEO)

/ Izvor: mozzartsport.com
Netsi odali počast tragično preminulima
Emotivne scene u Bruklinu: Dva mesta za Kobija i Đijanu (VIDEO)

U proteklih nekoliko dana, timovi širom NBA odali su počast Kobiju Brajantu i njegovoj ćerki Đijani, koji su u nedelju bili među devetoro tragično preminulih u helikopterskoj nesreći. Neki su se oprostili putem video snimaka, drugi pak dresovima sa Mambinim imenom na poleđini. Svi osim Lejkersa, koji još nisu odigrali utakmicu od Kobijeve smrti, u svojim prvim napadima pustili su da istekne osam sekundi za prenos lopte ili 24 da istekne vreme za celu akciju, a sve u znak poštovanja prema legendi.

Na nešto drugačiji način oprostili su se i Bruklin Netsi koji su sinoć ostavili dva slobodna mesta kraj parketa „Barklajs centra“ u znak sećanja na Kobija i njegovu 13-godišnju ćerku. Mesta koja imaju poseban značaj, jer su upravo te dve stolice one na kojima u snimku koji se nakon tragedije proširio na društvenim mrežama Brajant objašnjava određene detalje sa utakmice svojoj naslednici.

Slično se u ponedeljak pioneo i Univerzitet u Konektikatu u čast Đijane, ostavivši cveće i dres na stolici za 13-godišnju devojčicu.

Posle pobede Netsa nad Pistonsima, u kojoj je Kajri Irving postigao 20 poena, 27-godišnji košarkaš Bruklina još jednom se prisetio svog prijatelja i mentora, ali i Đijane takođe.
Čoveče, prošla su tri dana, rane su još uvek otvorene. Znam da nas sada gleda, kao i Điđi. Najlepša je stvar to što nas je ovo sve spojilo. I seme koje je posadio u nas će nastaviti da raste. Njegovo nasleđe živeće večno, očigledno je“, izjavio je Kajri.

Rane će zaceliti, kod jednih brže, kod drugih sporije, ali igrači će nastaviti da se sećaju Kobija jednostavno igrajući igru koju vole i napredovati iz dana u dan, onako kako je Brajant radio tokom 20 godina karijere.

Upravo to je Mamba mentalitet, ono po čemu će biti zauvek ostati upamćen.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×