{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Efesova poruka: Ako se sezona prekine, nama titula!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 26
"Odigrano je 77% šampionata"
Efesova poruka: Ako se sezona prekine, nama titula!

Generalni menadžer Anadolu Efesa, Alper Jilmaz, pričao je o budućnosti aktuelne sezone, ali i o mogućem smanjenju budžeta za narednu sezonu kako bi se izbalansirao budžet.

Efes je inače lider i Evrolige i turske Superlige, ali je veliko pitanje da li će uspeti da ispuni san i osvoji obe titule.
"Naš prvi cilj je da nastavimo sezonu, ali ako ne bude bilo mnogo šansi za tako nešto, želimo da se takmičenja budu ozvaničena ovako kako trenutna tabela pokazuje jer je kompletirano 77% ukupnog takmičenja".

Trenutno je svaka akcija zaustavljena, a to znači da su skoro svi klubovi na gubitku, jer nema prihoda od karata i ostalih stvari koje donose utakmice.

A to znači da bi u aktuelnom vicešampionu Evrope moglo da dođe do smanjenja budžeta. To je donekle najavio Jilmaz kada je Efes u pitanju.
"Očekujemo 27% - 28% manje prihoda i razmišljamo o tome da smanjimo budžet za narednu sezonu, možda od 30% do 40%. Sportska ekonomija je najlakša za obnovu", rekao je na kraju malo i optimistično jedan od glavnih ljudi Anadolu Efesa.

Jilmaz je dodao da je plan njegovog kluba da zadrži strane igrače, ali se ne prave priče oko produžetka ugovora. Inače, pojavila se informacija u javnosti da Efes razgovara sa Šejnom Larkinom na tu temu.
"Nije istina da pregovaramo sa našim igračima o ugovorima, za sada, ali želimo da nastavimo saradnju sa njima. Mislim da ćemo nastaviti sa sedam ili osam stranacajer je naš prioritet Evroliga. Gledajući ekonomske uslove i limite koje imamo u našem prvenstvu, želimo da napravimo fantastičan tim".

Najnovije vesti


×