{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Drama u našoj grupi: Gruzija kockala 21 razlike protiv Švajcarske i na kraju dobila

/ Izvor: mozzartsport.com
Meč rešen posle produžetka - 96:88
Drama u našoj grupi: Gruzija kockala 21 razlike protiv Švajcarske i na kraju dobila

Gruzija je jedan od domaćina narednog Evropskog prvenstva tako da ona nema retultatski imperativ u ovim kvalifikacijama. Bez obzira na to, gledali smo više nego zanimljiv duel Gruzina i Švajcaraca koji je rešen posle produžetka - 96:88. Gruzija je imala 21 razlike, došla je u situaciju da može da izgubi, ali se trojkama u produžetku izvukla.

Mekfeden u završnici imao dve izuzetno bitne trojke, a onda je i Burdžanadze ubacio jako bitan šut van linije 6,75. Gosti su imali napad za pobedu, a na kraju je Kotur pogodio posle skoka i tako doneo gostima produžetak. Drama je trajala. Na kraju su domaći sa dve trojke rešili duel. Kod domaćina najefikasniji bili su Beka Burdžanadze sa 21 datih poenom, dok ga je pratio Tadus Mekfeden sa 18 poena. Kod Švajcaraca je Kazadi ubacio 22 poena.

Od samog starta utakmice je delovalo da ćemo gledati igru mačke i miša, a posebno pošto je Švajcarska dala samo osam poena u prvoj četvrtini. Gruzija je dominirala, objektivno ima daleko jače igrače, dovoljno je samo spomenuti Šermandinija. Međutim, do kraja se utisak promenio.

Šermandini je vodio svoj tim igrom ispod koša i u odbrani i u napadu, a uz njega je najefikasniji bio Beka Burdžanadze koji se mnogo mučio sa šutevima spolja pa je u jednom momentu za tri poena gađao 0/7. Kada se na to dodaju Tadus Mekfaden i Duda Sanadze...

Delovalo je da Švajcarci nemaju šanse, a onda se dogodio neshvatljiv pad kod domaće ekipe u trećoj deonici, kada je Švajcarska dobila tu četvrtinu sa 24:16 i tako spustila razliku na pet poena na ulasku u poslednju četvrtinu. Tada su stvari postale ozbiljnije po domaćina

Kada je delovalo da se Gruzija ponovo odvaja rezultatski i da je odbila napad, Švajcarska je pojačala i najviše zahvaljujući Kazadiju i Baldasareu došla na samo poen zaostatka posle jako loše igre ekipe Ilijasa Zurosa. Nije bilo borbe kod Gruzije, odbrana je bila loša.

To je značilo da ćemo gledati neizvesnu završnicu utakmice u poslednjih pet minuta. Iako je domaćin imao prednost od 21 poena razlike. A na tri i po minuta do kraja bilo je 70:70.

Gruzija je na kraju upisala pobedu u dobroj atmosferi...

EVROBASKET 2021 (KVALIFIKACIJE)

Grupa E

Gruzija - Švajcarska 96:88 (79:79)
/Burdanadze 21 - Kazadi 22/

18.00: Finska - Srbija

×