{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Srpski košarkaš produžuje saradnju na još dve godine
no_image.png

Postojala je mogućnost da se Dragan Milosavljević vrati u Partizan. Dugo se pričalo da su se vodili pregovori oko eventualnog povratka srpskog košarkaša u Beograd, ali je danas jasno da od toga neće biti ništa. Rođeni Kruševljanin igraće i naredne dve sezone u dresu Unikahe.

Prema pisanju lokalnog sajta Dioario Sur, Miško Ražnatović i čelnici Unikahe dogovorili su sve uslove i sada samo ostaje da se stavi potpis na papire, te da sve postane zvanično. Zanimljivo je da su Milosavljevića vrebala i dva Evroligaška kluba, a sasvim dobra ponuda stigla je od Bajerna iz Minhena. Ipak, srpski reprezentativac odlučio je da je najbolje da ostane u Malagi. Porodica Milosavljević uskoro će dobiti i novog člana, pa je verovatno sama ta činjenica dosta uticala na to da naš košarkaš prelomi i ostane tu gde je i bio.

U Unikahi su veoma zadovoljni igrama Dragana Milosavljevića, koji je stigao iz Albe iz Berlina 2017. godine. Tokom čitave ove sezone, bio je standardni član startne petorke i igrač koji je odigrao najviše minuta odmah iza Brajana Robertsa. Naš košarkaš je prosečno ove godine na terenu provodio 21 minut, a za to vreme je uspeo da dođe do proseka od 6,6 poena, 2,6 skokova i 1,4 asistencije. Jasno je da je Milosavljević veliku ulogu odigrao većim delom u samoj odbrani.

Nedavno, Dragan Milosavljević je izjavio da smatra da je Unikaha napravila sasvim dobru bazu za budućnost. Pitanje je samo koliko će ona uspeti da ostane održiva.
„Mislim da je ovaj klub dosta napredovao u minuloj sezoni. Sjajna smo grupa košarkaša, ali naravno, ne odlučujemo mi oko toga da li ćemo ostati ovde ili ne. Na klubu je da ovo pitanje reši na najbolji način“, podvukao je srpski košarkaš.

On smatra da bi sezona dobila sasvim drugačiji epilog da su u Evrokupu uspeli da prevaziđu Albu iz Berlina.
„Nismo imali savršenu sezonu, ali ne mogu da kažem ni da je bila nešto previše loša. Napravili smo nekoliko velikih grešaka, a najveća se desila u seriji protiv berlinske Albe. Izgubili smo pred domaćim navijačima, a u gostima vodili sa 14 poena razlike i na kraju izgubili. Slična priča se desila i protiv Valensije u ACB ligi“, izjavio je naš igrač.

Na kraju, dotakao se i predstojećeg Svetskog prvenstva koje će se održati u Kini krajem avgusta i početkom septembra. Kaže da se nada da može da dođe do mesta u reprezentaciji.
„Boriću se i nadam se da ću dobiti priliku. Imamo veliku grupu igrača i sigurno je da je na selektoru veoma težak posao. Svi su uzbuđeni zbog predstojećeg prvenstva i svi žele da budu u najboljem timu“, zaključio je Dragan Milosavljević.

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×