{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Đorđević: Svima nam je žao! Nekada i kvalitetan doručak pravi razliku, svakog dana propovedamo zajedništvo

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 69
“Ako izvadite ironiju iz mog oružja kao trener, nemam mnogo toga još. Naprotiv, samo sam hteo da ohrabrim momke, da budu samouvereni i sigurni. Na tome radim mnogo, da im budem u glavama. To je bila poruka da smo spremni. Ne verujem da sam bilo koga uvredio. Svaki takmičar je slobodan da misli svoje. Možda sam to i pokazao”
Đorđević: Svima nam je žao! Nekada i kvalitetan doručak pravi razliku, svakog dana propovedamo zajedništvo

(Od specijalnog MOZZART Sporta iz Pekinga)

Srbija je svoju košarkašku predstavu u Donguanu završila ponosno - uz skalp Sjedinjenih Američkih Država u utakmica koja, istini za volju, ne donosi ništa osim prestiža i trenutnog zadovoljstva posle nekoliko teških dana...

Orlovi su kontrolisali utakmicu praktično od prvog do poslednjeg minuta i Ameri praktično nijednog trenutka nisu imali rešenje za raznovrsnu igru naših momaka, što nam je pre svega mnogo nedostajalo protiv Argentine... Ali, veliki su aplauz zaslužili reprezentativci Srbije. Zbog pokazane reakcije, zalaganja, energije i što ne odustaju, čak i kada se sve okrene protiv njih... Zato je ova pobeda odličan temelj za neka bolja vremena.
"Dobra reakcija, ponosna. Spavali smo u istom krevetu i to nam je pomoglo mnogo. Način organizacije ovog takmičenja nam neće pomoći, ali tu ne možemo ništa da uradimo. Momci su izašli sa željom da se takmiče, da pokažu da smo dobar tim i pored teškog poraza. To sam im i rekao, da pokažemo da smo zajedno i kada ne pokažemo. To zajedništvo je vodilo istorijski našu zemlju do podijuma, to učimo i propovedamo svakog dana. Otvorili smo dobro, nisu bili spremni, imali su težak poraz koji im je bio u glavama. Ali, SAD je ponosna zemlja takođe, oni su reagovali u drugoj, ali smo na kraju pronašli i unutrašnju igru na koju nisu reagovali. Ponosan sam i na odbranu", sumira utiske Aleksandar Đorđević i dodaje:.
"Ovo je dobra pobeda. Pokazali smo sebi šta možemo, ali moramo da ispoštujemo takmičenje do kraja".

Dobili smo ih! Šteta što nije bilo za titulu...

Njegov avgustovski komentar za Amere "Neka im je Bog u pomoći" i dalje je aktuelna tema u Donguanu...
"Bio sam gost na nacionalnoj televiziji. Ako izvadite ironiju iz mog oružja kao trener, nemam mnogo toga još. Naprotiv, samo sam hteo da ohrabrim momke, da budu samouvereni i sigurni. Na tome radim mnogo, da im budem u glavama. To je bila poruka da smo spremni. Ne verujem da sam bilo koga uvredio. Svaki takmičar je slobodan da misli svoje. Možda sam to i pokazao".

Zahvalio se Aleksandar Đorđević Gregu Popoviču na lepim rečima o Srbiji i srpskim igračima i podsetio koliko je problema imala ova selekcija u pripremi za Mundobasket.
"Pop je imao sjajan komentar na to i cenim to. Gledali smo se, trebalo je da igramo negde drugde. Moramo da prihvatimo to što je sada, da podignemo ekipu, imamo sjajne momke. Mnogo loših stvari se desilo do Kine, povrede i gubici roditelja. Nije lako momcima sve vreme, moraš da ih guraš, da ih podržiš i pokažeš koliko veriuješ u njih".

Bogdan Bogdanović je ponovo bio zvezda vodilja srpskog tima, pa je meč završio s 28 poena...
"On raste neverovatrnom brzinom. Par godina je u NBA, postao je mnogo bolji. On voli košarku onakvu kakva je. Nije mu sredstvo da bi dobio nešto, samo voli košarku. Moraš da imaš više takvih igrača. Ali, nekada je manje više. Ali, Bogdanu ne mogu ništa da zamerim. On igra sa ponosom i lider je ovog tima".

Mala analiza celog dosadašnjeg turnira...
"Očigledno je bila velika želja, sportska dužnost da reagujemo na način. Jesmo tim, grupa koja dugo radi zajedno, znamo šta nam je činiti na ovakvim mečevima. Nekada ide u jednom, nekad u drugom smeru. Treba insistirati na zajedništvu, u porazima i pobedama. O tome smo pričali. Trudio sam se da ih motivišem, iako verujte da je možda ostalo vrlo malo da pokažemo sreću posle ovakve utakmice. Pokazali smo da možemo i te kako dobro da igramo. Ali, nažalost igramo samo za čast, da ispoštujemo maksimalno takmičenje koje nam je mnogo dalo".

Meč sa SAD i pobeda?
"Utakmica kao utakmica... Oni su bili pod šokom. Verujem da je i njih sve iznenadilo, verovatno se nisu pripremali za nas. Mi smo otvorili izvanredno, posle prebacili na unutrašnju igru. Odigrali smo sa dobrom kontrolom i malo izguibljenih lopti. Neke tranzicije da ne primamo je bio ključ, da timski branimo njihovu timsku tranziciju. Sve čestitke momcima, nije lako nikome. Profesionalci smo".

Svestan je i selektor koliko je važno to što je ekipa imala noć više da se odmori i pripremi za duel s Amerima.
"Da budemo iskreni, ova utakmica je došla u teškom trenutku za njih. Spavati duže od dve noći u jednom krevetu, odmoriti se, to je za igrače ključno. Argentina je za sat i po bila ovde, a mi smo pakovali kofere, putovali ceo dan. Zvuči smešno, ali je jedan dobar doručak veoma važan. Imali su treninge da se bolje pripreme. Nema žalbe, jako je teško i zahtevno.

Poruka za kraj...
"Svima nam je jako teško i žao. Uvek kada se okreneš, u karijeri ćeš se setiti Kine i Svetskog prvenstva i šanse koju smo imali. Mnogo toga se izdešavalo od početka. Nemam ni potrebu da pričam o tome".

Foto: FIBA Basketball

Najnovije vesti


×