{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Đorđević o Joviću i onoj komičnoj situaciji: Kod Jovketa je krv južnjačka...

/ Izvor: mozzartsport.com
Sale po dolasku u Vuhan nije mogao da izbegne pitanja vezana za manji incident u finišu meča sa Italijanima...
Đorđević o Joviću i onoj komičnoj situaciji: Kod Jovketa je krv južnjačka...

Puno uzbuđenja bilo je u finišu utakmice Srbija - Italija. Mada se pitanje pobednika nije reševalo - Orlovi još ranije prelomili meč - došlo je do koškanja između Nikole Jokića i Danijela Haketa. Srpski centar je bez većih problema "rešio tu rundu", ali bez obzira na njegovu nadmoć u odnosu na italijanskog beka Stefan Jović smatrao je da je Jokiću potrebna pomoć. Krenuo naš plej da preskače reklame, kada se na njega zaleteo selektor Đorđević i vratio ga na mesto. Ko je video snimak zna koliko je cela situacija ispala komična. Po dolasku u Vuhan Đorđević nije mogao da izbegne pitanje o toj situaciji...

"Naš pomoćni trener Darko Rajković zna kako je to Americi - čim sa klupe uđeš na teren automatski si kažnjen dve utakmice. Ne znam kako to FIBA reguliše, ali meni je odmah u glavi bila potencijalna kazna. Nisam hteo da dozvolim nikakav problem. Vodili smo, privodili utakmicu kraju i najmanje nam je bila potrebna takva reakcija", zamerio Sale svom pleju, pa malo relaksirao atmosferu:

"Igrači moraju da budu svesni toga, da pametnije reaguju, da ne ulaze u takve epizode, bez obzira na to što krv vri, a kod Jovketa ona je južnjačka... Impuls te navodi da pokažeš zube, da pokažeš karakter, međutim u tim trenucima bilo je apsolutno nepotrebno".

Đorđević je dodao da je o svemu razgovarao posle meča sa Jovićem. Potom je pokušao da pronađe opravdanje za svog pulena...
"Istorijski gledano, sa Italijanima se često dešavaju takve stvari. Krene da se igra, oni budu malo čvršći, jako igraju, pogotovo u odbrani, bude nekih povlačenja, faulova koji se ne sviraju, pa se dogode iskre, nekada veće, nekada manje. To rivalstvo postoji decenijama i kada je tako, onda su ovakve stvari očekivane", zaključio je Đorđević.

Foto: Reuters 

Najnovije vesti


×