{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
I o umoru Bogdana Bogdanovića...
Đorđević: Ne treba da težimo egzibicijama

Pobednički niz tokom priprema za Mundobasket u Kini košarkaška reprezentacija Srbije je nastavila u susretu sa Novim Zelandom. Rutinski su Orlovi savladali današnjeg rivala, zabeleživši deveti uzastopni trijumf.

I bez nekoliko bitnih igrača Srbija je gotovo rutinski slavila. Srbija je, oslanjajući se na unutrašnju igru, gradila prednost. Dovoljno za delimično zadovoljstvo selektora Đorđevića.
„Znali smo način na koji igra Novi Zeland, oni se nikad ne predaju. To je reprezentacija koja ima najveći ratnički karakter koji dolazi iz njihove kulture i to je ono što najviše cenimo. Možda smo mogli i da završimo utakmicu ranije, dobro smo kontrolisali rezultat…“, rekao je Đorđević.

Mladi stručnjak je o problemčićima unutar tima.
„Imali smo skraćenu rotaciju, Bogdanović je osetio mali umor što je sasvim normalno, s obzirom na minutažu koju je imao u svim prethodnim utakmicama. Sve je ovo dosta naporno, bez obzira što su utakmice pripremne… S druge strane, neki igrači nisu prošli kroz cele pripreme i osećaju drugu vrstu zamora. To je neka stvar kroz koju idemo i koju pokušavamo da nivelišemo iz dana u dan, da dođemo do jedne optimalne fizičke forme svi zajedno, na istom nivou… Zadovljan sam igrom visokih igrača danas, mislim da su obavili dobar posao. Imali smo dosta izgubljenih lopti, taj broj moramo da spustimo na duplo manji od ovoga danas. Ne treba težiti ka egzibicijama, treba igrati jednostavno, zajedno, maksimalno odgovorno i današnji sastanak je bio usmeren u tom pravcu. Jedna fanatična disciplina u igri mora da nas krasi u svakom momentu. Ne postoje manje važne odluke u igri, manje važnije lopte, manje važnija nesportska ili namerna lična greška, ili izgubljena lopta… Sve je jako važno jer su ovo šampionati koji se rešavaju na jednu loptu“, jasan je bio Đorđević.

Najnovije vesti


×