{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Bitke za plej-of voz ne jenjavaju na ABA2 bojištu… Hala sportova “Ranko Žeravica” večeras je besplatna za navijače Dinamika
Dorćolci naoštreni za Cetinjane

Ko je sinoć navijao za Borac u Nikšiću, taj zaista zna šta je to ABA2 usijanje. Da li ćemo i danas imati priliku da u tri meča 17. kola promovišemo još nekog junaka, kao što to sinoć za Čačane beše Radovan Đoković, ostaje nam da vidimo. Pre svega zabavićemo se utakmicom Dinamika i Lovćena.

Iskusna ekipa sa Cetinja biće pravi izazov za mladi sastav sa Dorćola koji i dalje ima ambicije da regularni deo sezone u ABA2 ligi završi među prve četiri ekipe. Beograđani ovde mogu da zaigraju na pobedu, jer dobra atmosfera u svlačionici tima koga vodi trener Alilović nagoveštena je eksperimentalni, ali i uspelim KLS egzibicijama zasnovanim na uvođenjem juniora.  Naime, Miro Alilović je u ubedljivoj pobedi nad KK Dunavom testirao beka Đorđevića, centra Dušana Stojičića, ali i mladog beka Iliju Milijaševića, rođenog 2004. godine koji je inače i kadetski reprezentativac. Uspelo je ovo kaljenje štručnom je, što dokazuje da Dinamik ima poverenje u vlastiti regrutno - trenažni centar za buduće podvige.

Međutim, sigurno je da će Dorćolci muku mučiti s Lovćenom. Ne, nisu Crnogorci bolji na ABA 2 tabeli, ali Dinamik mora se priznati ima negativan skor s ovim klubom. Četiri uzastopna puta Lovćen ih je dobijao od početka 2018. godine, ali ne mari! Ako je za kuraž, onda je dovoljno reći da je Lovćen najgori tim u gostima, odnosno da u ABA 2 ligi ima svih osam poraza na strani. Tu leži Dinamikova šansa. Hala sportova “Ranko Žeravica” zbog toga je otvorena, odnosno besplatna za navijače Dinamika.

Nadalje, Helios Domžale takođe juri plej-of! Sparsi su oživeli, još uvek su na začelju, ali treba se setiti da su Čačanima upravo oni pokvarili doček 2020. Slovenci to znaju, a dobros u proučili i taktiku, budući da su Sarajlije u proteklom kolu namučile Split koji ih je savladao tek sa 81:84.

Što se tiče Širokog Brijega i Tuzle i ovde epitet makar blagog favorita ide na konto domaćina koji želi da spere gorak ukuz poraza iz protekla dva kola koje su mu naneli OKK Novi Pazar i Lovćen 1947. Inače, ovde se valja setiti da je Sloboda u šestom jadranskom kolu dobila Široki Brijeg u produžetku, što je domaćin ovoga susreta debelo naplatio u nacionalnom šampionatu na kraju istog meseca s pobedom od 82:60.

ABA 2 liga – 17. kolo

Utorak
Split – MZT Skoplje 98:85

Sreda
Sutjeska – Borac 80:81
Novi Pazar – Rogaška 77:81
Četvrtak
18.00: (1,30) Široki Brijeg (16,0) Sloboda Tuzla (3,90)
18.00: (1,80) Helios (14,5) Spars Sarajevo (2,15)
19.00: (1,55) Dinamik (14,5) Lovćen 1947 (2,70)

* Kvote su podložne promenama

FOTO: MN Press

Najnovije vesti


×