{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

DOGOVORENO: Zajednička kandidatura Srbije i Slovenije za EP 2019.

/ Izvor: mozzartsport.com
Savezi su se dogovorili da po dve grupe budu odigrane u Sloveniji i Srbiji, a završnica Evropskog prvenstva bi se igrala u beogradskoj Areni
no_image.png
""

Ideja da Košarkaški savezi Srbije i Slovenije podnesu zajedničku kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva 2019. godine dobila je konkretnu potvrdu posle zvaničnog dogovora čelnika tih organizacija Dragana Đilasa i Mateja Erjaveca.
“Logičan rezultat sjajne saradnje koju imamo je odluka da zajednički organizujemo šampionat Evrope 2019. Srbija je prvak Evrope, a Slovenija zemlja u kojoj ženska košarka ostvaruje ogroman napredak poslednjih godina. Siguran sam da ćemo, ukoliko naša kandidatura bude prihvaćena, imati najbolje i najposećenije Evropsko prvenstvo za devojke u poslednjim decenijama. Ovo takmičenje dodatno dobija na značaju činjenicom da je i kvalifikaciono za Olimpijske igre u Tokiju. Verujem da ćemo u finalnim utakmicama oboriti evropski rekord u broju gledalaca na jednoj ženskoj košarkaškoj utakmici“, izjavio je predsednik KSS Dragan Đilas.

Njegov kolega iz Slovenije Erjavec rekao je da je odluka plod dobre saradnje dva saveza i istakao da je važna činjenica i to što je reprezentacija Srbije aktuelni šampion Evrope.
“Ova odluka je plod odlične saradnje između Košarkaških saveza Slovenije i Srbije. Pored toga, Srpkinje su aktuelne evropske šampionke… Verujemo da zajedno imamo znanje i infrastrukturu, ljubav prema košarci, kao i pravo košarkaško okruženje zahvaljujući kome bismo, ukoliko dobijemo zajedničko domaćinstvo, napravili jedno od najbolje organizovanih Evropskih prvenstava ikada… Odluka da konkurišemo za organizaciju ovog događaja bazirana je na činjenici da želimo da podržimo našu generaciju devojaka koje su uspele da ostvare istorijski uspeh i plasiraju se na Evropsko prvenstvo 2017, kako bismo im omogućili da utakmice najvišeg nivoa igraju pred domaćom publike, što bi za njih bila velika nagrada. Zadovoljni smo što se ženska košarka u Sloveniji razvija brzo i zajedno ćemo nastaviti naporno da radimo kako bi se taj trend nastavio i u budućnosti“, rekao je Erjavec.

Savezi su se dogovorili da po dve grupe budu odigrane u Sloveniji i Srbiji, a završnica Evropskog prvenstva bi se igrala u beogradskoj Areni.

(FOTO: Starsport)

Najnovije vesti


×