{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Dobrodošli u zemlju košarke! Devojke imaju bronzu!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 14
Ženska košarkaška reprentacija savladala Francusku u borbi za treće mesto i osigurala Srbiji osmu medalju - 70:63
Dobrodošli u zemlju košarke! Devojke imaju bronzu!
""

Magično leto srpske košarke dopunjeno je bronzanom medaljom lavica Marine Maljković! Ženska košarkaška reprezentacija naše zemlje vratiće se iz Rija sa bronzanim odličijem posle fantastične partije protiv Francuske –  70:63 (18:10, 9:17, 28:15, 15:21)

Definitivno, Marina Maljković pripada ženskom košarkaškom kremu, a aktuelna generacija ima sve predispozicije da stane rame uz rame sa timom koji je svojevremeno predvodila Anđelija Arbutina. Naša zemlja ponovo ima medalju u ženskoj košarci, prvu od srebra u Seulu 1988.godine.

Evropske šampionke su u reprizi prošlogodišnjeg finala Starog kontinenta ponovo pokazali da imaju ono što se ne stiče treninzima i napornim radom – šampionsku crtu velikana. Igra je ponovo bila raznovrsna, odbrana utegnuta kao tambura, a napad protkan individualnim kreacijama Ane Dabović i Jelene Milovanović. Perfektno izdanje viđeno je u trećoj četvrtini kada su izabranice Marine Maljković poput brzog voza pregazile Francuskinje. Deficit od tri poena (37:40) serijom 16:0 pretvorili su u veliko vođstvo.

Bio je to više nego jasan dokaz da su sestre Dabović, Jelena Milovanović, Radočaj i Čađo spremne da pišu istoriju. I ispisale su je.

Možemo da kažemo da su nekad bile brzoplete, ali naše devojke su bile toliko hrabre i precizne da su u odlučujućim momentima trojkama lomile vrat rivalu. U trenucima krize naizmenično su povlačile Jelena Milovanović, Čađo, Ana i Milica Dabović.

Uspeli su na kolektivni duh da prebrode krizu iz druge četvrtine, kada su Francuskinje ofanzivnim skokovima topile prednost i pretile da ponište odličan početak Jelene Milovanović.

Bio je u stvari početak iz snova. Pelcer odbrane iz muške reprezentacije kao da se našao u rukama izabranica Marine Maljković. NBA odbranom su iz ritma izbacile Francusku iz ofanzivne ravnoteže. Dozvolile su im samo deset postignutih poena.

Imale su naše gracije i dvocifrenu prednost. Ipak, na odmor se otišlo u egalu... Kada je postalo gusto videli smo surovu demonstraciju moći. Dvogodišnji rad Marine Maljković kao da je bio utkan u seriju od 16:0. Bilo je tu svega. Karaktera, magije, ponosa i pobedničkog duha.

Brzale su naše reprezentativke u samom finišu. U želji sda što pre reše gubile su lopte, ali je Francuska mogla samo da zapreti. Srbija je dobila i osmu olimpijsku medalju.

Najefikasnija u redovima naše selekcije bila je Jelena Milovanović sa 18 poena, Sonja Petrović i perfektna Danijel Pejdž su donele deset.

Srbijo, budi ponosna. Objedinila si medalje na košarkaškim turnirima. To su, svojevremeno, mogli samo Amerika i Sovjetski  Savez.

Najnovije vesti


×