{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Dižon osvojio Kup Francuske, a sada pikira duplu krunu

/ Izvor: mozzartsport.com
Klub iz srca Francuske pobedom protiv Monaka prišao bi veoma blizu prvom mestu pred plej-of
Dižon osvojio Kup Francuske, a sada pikira duplu krunu

Verovatno su svi sa velikim iznenađenjem primili vest da je Dižon osvojio Kup Lidera u Francuskoj, međutim oni koji malo pomnije prate dešavanja u tamošnjoj košarci znaju da je ovaj klub među najstabilnijim i najorganizovanijim u čitavoj zemlji. O tome svedoče odlični rezultati u poslednjih nekoliko sezona, kako u Evropi, tako i u Francuskoj, koji su zaokruženi već pomenutim trofejom u kup takmičenju.

Klubu iz centralne Francuske sada sledi jedan od najvećih izazova do sada. Gostovanje Monaku pokazaće da li je Dižon spreman da napravi čudo i domogne se najviših grana tamošnje košarke. I jedne i druge su tokom sedmice čekali evropski okršaji, pa će i umor igrati važan faktor. Srećom, oba sastava su igrala na domaćem terenu, pa su izbegnuta daleka putovanja.

Zanimljivo je da su i jedni i drugi za rivale imali timove iz Rusije. Dižon je ukrstio koplja sa Nižnjim Novgorodom, dok je Monako igrao odlučujući duel u Evrokupu sa Uniksom iz Kazanja. Samim tim, videćemo kako će dva kluba uspeti da naprave tranziciju na domaće prvenstvo.

Nema sumnje da je sastav Saše Obradovića favorit, ali Dižon je već na minulom Kupu Lidera pokazao da ume da se izbori sa Kneževima. Bio je to prilično gust susret, koji je rešen bukvalno u poslednjim momentima (81:83). Samim tim, domaći imaju motiv da im se revanširaju, ali će biti i pod dodatnim pritiskom, znajući da ih poraz dosta udaljava od prvog mesta.

Od ostalih mečeva, valja istaći okršaj Limoža i Šolea, koji bi mogao dosta da utiče na razvoj situacije u borbi za plej-of. Gosti su sa dva poraza u poslednja dva kola malo skliznuli na tabeli, dok se domaći trenutno nalaze na osmom, ujedno i poslednjem mestu koje vodi u razigravanje. Međutim, Le Man i Šalon iz Saone bukvalno dišu za vratom, pa će večerašnji meč imati veliki rezultatski značaj (20.00).

Šalon iz Saone će paralelno igrati sa Strazburom pred domaćim navijačima. Gosti su po imenu znatno „zvučniji“ tim, ali u poslednjih nekoliko godina nikako ne uspevaju da se konsoliduju i naprave korak napred. Dodamo li na to da su domaći zabeležili četiri uzastopne pobede, sve to nagoveštava veliku borbu (20.00).

Na drugom kraju tabele, važan meč igraće novajlije u ligi, Orlean i Roana. Oba kluba se pred samu završnicu dolaze u „donjem domu“, ali su bar za sada van opasne zone. Domaći će tu ostati sigurno i nakon ovog kola, dok bi Roana mogla da upadne u „crveno“ ukoliko bude poražena na teškom gostovanju. Uzimajući u obzir „domaćinsku“ tradiciju koju dva kluba gaje, to je veoma verovatno (20.00).

U preostalim mečevima, otpisani Le Portel pokušaće da upiše drugu vezanu pobedu protiv Orteza, dok će Bulazak pokušati da trijumfom protiv Šalon-Remsa dođe van opasne zone.

FRANCUSKA 1 – 25. KOLO

Petak
Levaloa – Gravelan-Dankerk 88:63

Subota
18.30: (1,85) Le Portel (14,0) Elan Ortez (2,05)
20.00: (1,60) Bulazak (14,5) Šalon-Rems (2,55)
20.00: (1,80) Šalon-Saona (14,5) Strazbur (2,15)
20.00: (1,55) Limož (14,5) Šole (2,70)
20.00: (1,55) Orlean (14,5) Roan (2,70)
20.30: (1,35) Monako (16,0) Dižon (3,50)

Nedelja
16.00: (1,55) JL Burž (14,5) Nanter (2,70)
18.00: (1,20) Asvel Lion (19,0) Le Man (5,00)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Najnovije vesti


×