{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Četvrtina za sva vremena, nikad niko nije Amere ovako razbio

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 32
Niti su oni protiv nekog vodili 25 razlike posle 10 minuta
Četvrtina za sva vremena, nikad niko nije Amere ovako razbio

Amerikanci su se čudom čudili na društvenim mrežama posle prve četvrtine u meču protiv Srbije.

Simultanka srpskog majstora Bogdana Bogdanovića (4/4 za tri poena!) uz dobru podršku ostalih, dobru odbranu i slab šut Amerikanaca su rezultirali četvrtinom za istoriju.

Srbija je prvi kvartal meča rešila u svoju korist sa 32:7. Neverovatnih 25 razlike bilo posle 10 minuta igre protiv Amerikanaca?! Pedantni statističari su ubrzo izračunali da je ovo najgora četvrtina Amerikanaca u istoriji njihovih učešča na svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama otkako su počeli da igraju NBA profesionalci. Takođe, bio je ovo najmanji broj postignutih poena za Amerikance u jednoj četvrtini na velikim takmičenjima. Samo jednom (devet protiv Brazila 2010.) im se desilo da u četvrtini postignu manje od 10 poena. 

Nikada se Amerima nije desilo da ih neko za četvrtinu razbije 25 razlike. Još zanimljivije je da ni Amerikanci nikada nikoga nisu pobedili u prvoj četvrtini sa 25 ili više poena razlike otkako se velika takmičenja igraju po četvrtinama (2004. godine).

Najgora četvrtina Amerikanaca je do sada bila u porazu od Portorika 2004. godine u Atini. Tada su Portorikanci drugu četvrtinu rešili u svoju korist sa 28:7. Na kraju je bilo 92:73 za Porotrikance. To je do danas ostao najubedljiviji poraz Amerikanaca na velikim takmičenjia otkako im igraju NBA igrači.

Ameri su uzvratili u drugoj četvrtini koju su dobili 33:12 i vratili se u igru.

Inače, bila je ovo i treća najubedljivija prva četvrtina u istoriji Mundobasketa. Rekord drži Brazil koji je Egipat dobio 37:10 na prvenstvu u Španiji pre pet godina. Druga je najubedljivija četvrtina između Italije i Filipina na ovom prvenstvu (37:8). 

Najnovije vesti


×