{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Centar MZT-a ojačan Bojanom Radulovićem

/ Izvor: mozzartsport.com
Široki Brijeg očekuje nemilosrdni, do sada u ABA 2 ligi nepokoren parket domaćina
Centar MZT-a ojačan Bojanom Radulovićem

Sutjeska, pa Helios Domažale, samo ta dva tima u protekla tri kola ABA 2 lige doakala su skopskom MZT-u! Razlog više da se u redovima domaćina savim ozbiljno shvati Široki Brijeg koji na tabeli baštini isti učinak po broju pobeda i poraza, s poslednjim minusom u šestom kolu kada ih je u produžetku sa samo dva poena u plus dobila Sloboda iz Tuzle.

To su opšte predispozicije timova koji večeras zatvaraju osmo kolo u drugom jadranskom ešalonu koga s ozbiljnom ambicijom da pređe u najviši rang vodi Borac iz Čačka. Ipak, vratimo se Skoplju koje generalno nikome ove sezone nije predalo parket, u šta ubrajamo i Borac koji je na kostovanju u Severnoj Makedoniji poražen sa 76:79. Sve to ukazuje na težak, možda i nemoguć posao za Široki Brijeg koji dosta dugo nije viđao MZT, zbog čega bi uporedna tumačenja njihove međusobne istorije bila sportski neopravdana sa stanovišta sadašnjih efektivnih snaga timova.

Inače, valja znati da je redove MZT-a nedavno popunio Bojan Radulović, koga pamtimo iz ABA lige, odnosno partija u dresu Olimpije. Srpski košarkaš sa slovenačkim pasošem igra na poziciji centra, veoma je iskusan kadar, što treba da donese čvršći nastup MZT-a u reketu. Igrao je za Metalac iz Valjeva, Primorsku, već pomenutu Olimpiju i Domažale. Imajući u vidu njegovo iskustvo, očekivano bi bilo da MZT s njim dobije pouzdano rešenje na poziciji centra. Naravno, njegov uspeh na projektovanoj poziciji biće merljiv tek onda kada se njegove individualne sposobnosti budu u punoj meri uklopile u funkciju makedonskog tima koji po brojnim parametrima važi za favorita u utakmici protiv Širokog Brijega.

ABA 2 LIGA – 8. KOLO

Utorak
Sutjeska – Split 78:59

Sreda
Borac Čačak - Helios Suns Domžale 101:55
Rogaška - Lovćen 1947 85:61
Spars - Dinamik 75:81
Sloboda Tuzla - Novi Pazar 102:103 (nakon produžetaka)

Četvrtak
19.00: (1,30) MZT Skoplje (16,0) Široki Brijeg (3,90)

Napomena: Kvote su podložne promenama!

FOTO: MN Press

Najnovije vesti


×