{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Cedevitin stav: Odigrati ABA ligu do kraja! Ali pitanje je da li će to biti moguće

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 18
Tim iz Ljubljane, dakle, saglasan sa Partizanom
no_image.png

Čeka se sreda, čeka se sastanak ekipa iz ABA lige. Da se vidi šta i kako dalje. Da li će se igrati i kako se razreši čitava situacija nastala zbog virusa korona.

Sve bi trebalo da bude mnogo jasnije posle sutrašnjeg sastanka, a da bi od nastavka lige ipak nešto moglo i da bude, potvrđuju i reči Davora Užbineca, direktora Cedevita Olimpije.

Cedevitin stav je da treba da se odigra šampionat do kraja. Isto kao i Partizanov.
"Kada govorimo o ABA ligi, naš stav je da takmičenje treba da se okonča, ako to ikako bude moguće, sportskim načinom. To znači da treba da se odigra poslednje kolo, pa da se kroz plej-of odluči prvak. No, nisam siguran hoće li to uopšte biti moguće s obzirom na trenutnu situaciju", rekao je Užbinec.

Potom se osvrnuo na pisanja da je Cedevita praktično odustala od borbe za ABA ligu otpuštanjem petorice igrača.
Nama u Ljubljani nisu problem igrački ugovori iako su neki komentisali da smo mi odustali od sportskog rešenja ovogodišnje sezone ABA lige prevremenim raskidima u želji da ne uđemo u kriznu situaciju. To nije istina. Mi ćemo se spremiti za to na najbolji mogući način, ali pitanje je šta je s američkim igračima koji su se vratili u Sjedinjene države, a koji drže klupski kvalitet? Kada će se otvoriti mogućnost da se oni priključe klubovima? Isto tako neće se stvari normalizovati istovremeno u svim državama odakle su klubovi ABA lige. Pa isto tako mora proći nekakvo vreme za treninge jer igrači sigurno neće iz aviona i zajedničkog netreniranja sad već više od mesec dana uskočiti u patike i odigrati utakmicu. Mi smo, kažem, za sportsko rešenje, ali za sada je toliko nepoznanica da je rasplet u ovom trenutku nemoguće predvideti", rekao je Užbinec.

Možda ćemo nešto više znati sutra…

Najnovije vesti


×