{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Cedevita zahteva: Zvezda i Budućnost da igraju mečeve van Srbije i Crne Gore

/ Izvor: Novosti
Komentari: 40
Zagrepčani će na predstojećoj Skupštini ABA lige zahtevati da se međusobne utakmice Beograđana i Podgoričana igraju van država u kojima su ova dva kluba registrovana, odnosno minimalno 400 km od sedišta, kao i bez prisutnosti publike
no_image.png

Strasti oko nemilih dešavanja na finalnim mečevima ABA lige još uvek se ne smiruju, a nove polemike bi mogla da pokrene "deklaracija", koju je prema saznanjima Večernjih novosti spremila Cedevita. Zagrepčani će pisani dokument pokušati da stave na dnevni red sednice Skupštine ABA lige zakazane za 24. maj.

Kako pišu Novosti, između ostalog, u "deklaraciji" se pozivaju svi klubovi da se "ograde od načina navijanja i organizacije utakmica, prikazanih u finalnoj seriji, koje ni na koji način nisu bile u sportskom duhu niti odražavale osnovne postulate na kojima počiva ABA liga, prvenstveno na fer-pleju i nultoj stopi tolerancije na nasilje".

Takođe, tu je i predlog dopune pravila u kojima će se telima asocijacije omogućiti da brže deluju i spreče ponavljanje sličnih događaja. Ono što će dovesti do najveće polemike jeste traženje da se "utvrdi da su izgredi u finalnoj utakmici u potpunosti košarkaški delegitimirali osvojenu titulu", kao i zahtev da se "u minimalno naredne dve sezone sve međusobne utakmice Budućnosti i Crvene zvezde, igraju van država u kojima su ova dva kluba registrovana, odnosno minimalno 400 km od sedišta, kao i bez prisutnosti publike", stoji u pisanju Novosti.

Kako se navodi želja je da se svi klubovi pismeno slože sa tim, ostaje da se vidi kakva će biti reakcija ostalih članova Skupštine.

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×