{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Cedevita Olimpija Boutrajta zamenila Bratožom

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Zmajevi odlučili da se fokusiraju na domaće snage
Cedevita Olimpija Boutrajta zamenila Bratožom

Samo nekoliko sati nakon zvanične objave rastanka sa američkim plejmejkerom Rajanom Boutrajtom, Cedevita Olimpija rešila je da „popuni“ tu rupu novim pojačanjem, a ovoga puta u potrazi nije odmakla daleko. Sastavu se priključio Domen Bratož, koji je nastupao za Krku u prethodne dve sezone, a prethodnu je morao da prekine u ranijoj fazi zbog teže povrede kolena.

Rođen u Novom Mestu, Bratož je očekivano prve košarkaške korake napravio u čuvenom „Leonu Štuklju“ igrajući za Krku, a nakon toga na kratko je nasupao za Slovan, a potom i Tajfun, gde je igrao pune dve sezone. Zanimljivo je da je iskustvo sticao i u dalekoj Estoniji, gde je igrao za Raplu, posle čega se konačno vratio u Novo Mesto i bio je jedan od ključnih razloga zbog kojih se Krka vratila iz ABA 2 lige u ABA ligu.

Igrajući u ABA ligi prethodne sezone, Bratož je upisao 20 nastupa na kojima je u proseku dolazio do ravno sedam poena uz 2,9 skokova i 2,7 asistencija.

Najnovije pojačanje Cedevita Olimpije bilo je izuzetno srećno nakon potpisivanja ugovora. Bratož naglašava da će pokušati sezonu da završi na najvišem mogućem nivou.
„Srećan sam što sam došao u Cedevita Olimpiju. Zajedno sa ostalim igračima, daćemo sve od sebe da završimo sezonu na pravi način. Znamo koji su nam ciljevi, ali nam je glavna želja da se nacionalna titula vrati u Ljubljanu. Pozivam sve navijače da nam se priključe u domaćem prvenstvu i u Kupu, pa da zajedno uživamo u novim pobedama“, istakao je Bratož.

Foto: KK Cedevita Olimpija / Aleš Fežver

Najnovije vesti


×