{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Cedevita ne staje, stiglo pojačanje ispod koša

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Mikael Hopkins je novi igrač tima iz Ljubljane
Cedevita ne staje, stiglo pojačanje ispod koša

Ne staje novi klub Cedevita Olimpija sa pravljenjem tima za sledeću sezonu, a nova akvizicija je Mikael Hopkins. U pitanju je američki krilni centar (može da igra i na pet) koji je bio član bugarskog Balkana prošle sezone.

Hopkins je potpisao dvogodišnji ugovor sa Cedevitom. On je prošle sezone davao 16 poena, imao devet skokova, dve asistencije i dve blokade po utakmici. Odličan je bloker. Radi se o igraču rođenom 1993. godine. Visok je 206 centimetara.

Sportski direktor Cedevite, Sani Bećirović, istakao je zadovoljstvo potpisivanje Hopkinsa.
"To je ime koje je pomalo nepoznato navijačima, kretao se malo ispod radara. Prošle sezone je igrao za Balkan i osvojio prvenstvo Bugarske. Ekstremno je svestran igrač koji može da igra na dve pozicije", rekao je Bećirović.

O njegovim igračkim kvalitetima govorio je i trener Slaven Rimac.
"To je igrač koji može da igra krilnog centra i centra. Može da nam da novu dimenziju u igri, da otvara prostor ispoid koša, može da igra leđima protiv protivnika sa pozicije četiri. Daće nam različitost u igri. Ovo može da mu bude korak unapred u karijeri".

I sam igrač je izrazio zadovoljstvo što je došao u Cedevitu.
"Zahvalio bih se klubu na prilici. Radujem se izazovima i kvalitetnim protivnicima. Moj prijatelj Mirko Mulalić mi je pričao o mnogim lepim stvarima o Ljubljani i navijačima", rekao je Hopkins.

Najnovije vesti


×