{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Оdbranjen tron bez poena Serhija Ljulja
no_image.png

Svaka čast Svetislavu Pešiću na svemu što je uradio s Barselonom u ovih godinu i po dana, ali Real nema alternativu u Španiji! Čak 35. put u klupskoj istoriji, četvrta titula u minulih pet godina! Da ne beše Valensije i Pedra Martineza 2017. godine, verovatno bi Kraljevski klub i tada bio na krovu Španije! Barselona je pružila sve što je mogla u ovom trenutku, ali to je bilo samo dovoljno za jednu, Pirovu pobedu, koja neće predstavljati ni blagu utehu posle sezone u kojoj je klub ipak stao na stabilne noge i pokazao da ima ideju šta u budućnosti...

Real je usred Blaugrane slavio rezultatom 74:68 (24:21, 13:12, 18:14, 19:21) i to bez ijednog poena najboljeg igrača Serhija Ljulja! Čak i u tim okolnostima, kao i uz činjenicu da Džejsi Kerol nije raspalio nijedan šut sa distance, Real je kontrolisao utakmicu gotovo od prvog, do poslednjeg minuta. Barselona je samo na momente znala da pripreti i nije uspela da obezbedi razliku veću od dva poena viđenu na startu drugog kvartala, pa se donekle ovakav ishod i mogao očekivati. 

Strašan posao Real je napravio sa Valterom Tavaresom, koji je komandovao reketima i bio najzaslužniji za to što je madridski gigant usred protivničke avlije imao čak 18 ofanzivnih skokova! Čak polovina ih je došla upravo od gorostasa rodom iz Kape Verdea, dok je još tri uhvaćene lopte u ofanzivi ubeležio Fabijen Kozer! Čudnu rolu imao je Fakundo Kampaco, imao svojih uspona i padova, ali je na kraju bio jedan od najvažnijih šrafova ove pobede, ali i cele serije! Meč je završio s 15 poena, devet skokova i šest asistencija, dok su Tavares, Kozer i Entoni Rendolf imali po 10 poena. Rudi Fernandez je utakmicu završio s dva poena više. Kod Barselone 16 poena ubacio je Kevin Pangos, 12 je imao Kris Singlton, a poen manje Adam Hanga.

Rezultat je bio otvoren sve do sredine poslednje četvrtine, kada je Real otišao na maksimalnih 12 poena viška (67:55), da bi puleni Pabla Lasa do kraja zadržali hladnu glavu i priveli meč gotovo rutinskom kraju.

Videćemo da li je ovo zaista bila poslednja utakmica Svetislava Pešića na klupi Barselone, kako se tokom dana najavljivalo. Podsetimo, španski mediji su uoči četvrte utakmice javili da će Pedro Martinez od ovog leta preuzeti Barsu, dok se Pešiću sprema mesto u direktorskoj kancelariji...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×