{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Čabarkapa odlazi, Sinđelić i Vojinović kandidati da ga naslede

/ Izvor: mozzartsport.com
Novo rukovodstvo ABA lige biće izabrano u naredne dve nedelje
Čabarkapa odlazi, Sinđelić i Vojinović kandidati da ga naslede

Još uvek se čuju odjeci završetka prethodne sezone u regionalnoj košarkaškoj ligi. Nakon veoma burnog završetka i brojnih prepucavanja između klubova, izgleda da je konačno rešeno da se preko svega toga pređe.

Krajem maja održana je prva sednica Skupštine ABA lige u Banjaluci, a potom se desio i sastanak klubova sa Jadrana sa jednim od glavnih sponzora lige, „MYD Sports“, koji je bio nezadovoljan dešavanjima u finalnoj seriji i čak je pretio da će tužiti klubove učesnike regionalnog takmičenja zbog narušenog ugleda. Situacija se, ipak, smirila, pa do toga neće doći, a sve zahvaljujući uveravanjima da će biti izvršene korenite promene u rukovodstvu i organizaciji čitavog takmičenja.

Početkom tekućeg meseca u Banjaluci je održana druga sednica Skupštine, na kojoj je usaglašeno da će novo rukovodstvo biti izabrano u najkraćem mogućem roku. Nepoverenje je tako izglasano dosadašnjem sportskom direktoru, Žarku Čabarkapi, kao i predsedniku lige, Krešimiru Novoselu. Predsedništvo lige je za to vreme ovlašćeno da do izbora novog menadžmenta vodi računa o pripremama za novu sezonu u oba ranga, kao i ABA Superkupu i takmičenju juniora.

U međuvremenu, dva kluba sa Jadrana su, prema našim saznanjima, već iznela kandidate za mesto novog sportskog direktora takmičenja, koji će naslediti Žarka Čabarkapu. Partizan na to mesto želi da postavi Branka Sinđelića, bivšeg košarkaša crno-belih, dok se Budućnost, kako se može čuti, odlučila da predloži Miliju Vojinovića, koji je prethodne sezone delio pravdu i u finalu ABA lige.

Kandidat Partizana, Branko Sinđelić, pre košarkaške korake načinio je upravo sa crno-belima, a najveći deo karijere proveo je igrajući u Francuskoj. Profesionalnu karijeru okončao je 2010. godine.

S druge strane, Milija Vojinović je svima dobro poznato lice. Pištaljku je prvi put u ruke uzeo 1994. godine, a od 2001. godine je međunarodni arbitar. Pored ABA lige i domaćeg šampionata, ima ogromno iskustvo suđenja u Evroligi i Evrokupu. Prošle sezone sudio je na osam duela u elitnom takmičenju. 

Rukovodstvo Crvene zvezde još uvek se nije izjasnilo po ovom pitanju, pa su zasad ova dva imena „u igri“. Očekuje se da će novo rukovodstvo lige biti izabrano u naredne dve nedelje.

Foto: MN Press

×