{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Čabarkapa o novoj Evroligi: Rekli smo čelnicima FIBA da ABA liga zaslužuje bolji tretman

/ Izvor: mozzartsport.com, Tanjug
Komentari: 6
"Učinićemo sve da naši klubovi i košarka u regionu dobiju pozicije koje zaslužuju"
Čabarkapa o novoj Evroligi: Rekli smo čelnicima FIBA da ABA liga zaslužuje bolji tretman
"U društvu Nikole Vučevića"

Sportski direktor ABA lige Žarko Čabarkapa ocenio je da bi najavljena odluka FIBA da formira Evroligu sa 16 klubova i na taj način uskrati regionalnom takmičenju dva sigurna mesta bila veliki udarac za košarku u regionu.

Na sastanku u Ženevi 3. novembra FIBA će okupiti najjače evropske klubove i izneti im plan nove lige, u kojoj bi direktno učešće imali Barselona, Real Madrid, Panatinaikos, Olimpijakos, Efes, Fenerbahče, Makabi i CSKA, plus šampioni Nemačke, Italije, Francuske i Litvanije, dok bi se preostala četiri učesnika dobila posle kvalifikacija u kojima bi igrao samo prvak ABA lige.
"To je situacija koju smo zatekli i na kojoj intenzivno radimo od prvog dana, uz punu saradnju i podršku klubova. Tim povodom, u društvu najjačih evropskih liga, nedavno smo bili na sastanku sa predstavnicima FIBA i tada izneli naš stav da ABA, odnosno naši klubovi, zaslužuju daleko bolji tretman od predviđenog, a to je dva direktna mesta u Evroligi", izjavio je Čabarkapa.

On ističe da su i predstavnici ostalih liga pokazali nezadovoljstvo predloženim sistemom, što samo potvrđuje da će o ovoj temi morati još da se razgovara.
"Učinićemo sve da naši klubovi i košarka u regionu dobiju pozicije koje zaslužuju. To je od ključnog značaja za razvoj svih košarkaških struktura zbog čega u toj borbi očekujemo i podršku svih košarkaških subjekata u regionu", poručio je Čabarkapa.

ABA ligu trenutno u Evroligi predstavljaju šampion Crvena zvezda i vicešampion Cedevita.

(FOTO: MN Press)

×