{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bura među igračima, Barsa predložila smanjenje plata za 70 odsto! Deo traži raskid ugovora...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 16
Ispred ekipe bili kapiten Ante Tomić i Pau Ribas
Bura među igračima, Barsa predložila smanjenje plata za 70 odsto! Deo traži raskid ugovora...

Teška vremena dovela su čak i najbogatije klubove u situaciju da moraju sprovedu ozbiljne reforme finansijskog sistema kako bi se sprečio totalni sunovrat ili čak gašenje istih, a na isti potez primorana je i Barselona

Međutim, umesto da rezultat sastanka Uprave i predstavnika igrača prođe s pozitivnim ishodom, Barselona je došla u nimalo prijatnu situaciju. Prema informacijama katalonskog dnevnika Mundo deportivo, kategorički dobro upoznatog sa dešavanjima u jednom od najmoćnijih klubova Evrope, nastala je prava bura i Barselona je dovedena u situaciju da mora da strepi.

O čemu se radi? Naime, generalni direktor Barselone i bivši košarkaš Naćo Rodrigez sastao se sa kapitenom Antom Tomićem i Pauom Ribasom kako bi predložio radikalnu meru smanjenja plate za preostali deo sezone i to za čak 70 odsto od preostalog iznosa ugovora! Primera radi, ako je po slovu ugovora nekom igraču ostalo da do kraja sezone dobije još milion evra, ako bi pristao na novu meru do kraja bi mu sledilo tek još 300.000, dok bi 700.000 evropskih novčanica ostalo klubu. 

Po završetku sastanka sa klupskom upravom Tomić i Ribas su održali sastanak sa ostalim igračima putem aplikacije WhatsApp, kako bi objasnili situaciju i predloženu meru što je, prema informacijama dobro informisanog novinara Hoze Ignasija Ugeta, izazvalo pravu buru u jednom delu tima! Kako je objasnio, zahtev kluba šokirao je dobar deo igrača, a neki su toliko izgubili razum u trenutku da su zapretili da će tražiti raskid ugovora ako ova mera bude stupila na snagu.

Podsetimo, Barselona je u ovu sezonu ušla sa jednim od najambicioznijih projekata u klupskoj istoriji i najvećim budžetom ikada viđenim u klupskoj sekciji, od preko 50.000.000 evra. Klub je letos doveo niz velikih pojačanja – od Nikole Mirotića, preko Korija Higinsa i Brendona Dejvisa, do Aleksa Abrinesa, Malkolma Dilejnija... Čak je naknadno objavljeno da je unapred planirani gubitak za ovu sezonu 38.000.000 evra, s tim što bi s ovim razvojem situacije isti mogli da budu drastično veći...

Ni Evroliga, ni ACB liga nisu još zvanično otkazali svoja takmičenja za ovu sezonu, iako se šuška da je takav scenario izvodljiv, s obzirom na aktuelno stanje u Evropi, a pogotovo Španiji, gde pojedini stručnjaci predviđaju da bi broj obolelih i žrtava mogao čak da dostigne i prestigne onaj iz Italije, gde su posledice pandemije virusa korona najveće na evropskom kontinentu.

Prema određenim informacijama iz Španije, klub je igračima dao rok do večeras (?!) da se izjasne na ovu temu, kako bi drastično umanjenje troškova moglo da se sprovede koliko u narednih 48 sati.

Barselona je zbog pandemija potpuno finansijski paralisana i gotovo svi kanali priliva novca su zatvoreni. Počev od prihoda kroz televizijska i marketinška prava, preko sponzorskih ugovora, pa čak do prodaje ulaznica za klupski muzej koji je na dnevnom nivou donosio prihod od milion evra.

Barsini senatori pristaju: Igraćemo za manje para

Predložena klupska mera bila bi privremena, odnosno dok traje vanredno stanje u Evropi i pogotovo Španiji, a ona bi se odrazila na sve ljude zaposlene u klubu. Počev od radnika koji bi ostali bez najviše 50 odsto primanja, do igrača, trenera, članova stručnog štaba kod kojih bi se najviše osetilo „zatvaranje slavine“.

Podsetimo, pre samo dva dana fudbaleri Barselone pristali su na smanjenje plata, a ispred ekipe javili su se Lionel Mesi i Đerar Pike. Sastanci između igrača i uprave ne odvijaju se danas samo na nivou košarkaškog kluba, već i svih ostalih sekcija. Navodno, najveći problem tim Svetislava Pešića koji je pokazao najmanji prag tolerancije za predložene mere...

Da li je na pomolu revolucija među košarkašima i šta bi odbijanje predloženih mera moglo da znači za njih i, ispred svega - klub?

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×