{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Bukirano! Pet godina - 158.000.000 dolara

/ Izvor: mozzartsport.com
Finiks završio najveći posao prelaznog roka
Bukirano! Pet godina - 158.000.000 dolara

Pričalo se da bi mogao čak i da ode zbog toga što je otpušten njegov najbolji drug Tajler Ulis, ali Finiks je uspeo da završi najveći posao prelaznog roka i veže svog franšiznog igrača Devina Bukera maksimalnim ugovorom!

Tačnije, Buker je stavio svoj autogram na petogodišnji ugovor vredan 158.000.000 dolara, što je oko 31.600.000 dolara godišnje! Uprava Finiksa sastala se tokom jučerašnjeg dana sa Bukerom u Los Anđelesu, gde mu je zvanično i predstavila ponudu, a nedugo zatim ovaj mladi skorer potpisao je papire s velikim osmehom na licu.
"Jako sam počastvovan i ponosan što ću se obavezati Sansima na duži vremenski period. Volim što Finiks mogu da zovem svojom kućom i što sam je zvao tokom poslednje tri godine. Ovaj tim i organizacija su posebni za mene. Hvala Sansima što su me draftovali i što su verovali u mene. Jako se radujem budućnosti i želim da pojurim titulu sa Sansima", izjavio je Buker nakon potpisivanja novog ugovora. 

Devin Buker jedan je od najatraktivnijih mladih košarkaša današnjice. Ima 21 godinu, a u prošloj sezoni beležio je rekordnih 25 poena po utakmici. Istorijske knjige kažu da je jedini mlađu bek sa više poena u proseku bio Majkl Džordan koji je u sezoni 1984/85 beležio zastrašujućih 28 poena.

Podsetimo, Buker je najmlađi igrač u NBA ligi koji je postigao 60 i 70 poena, sa svega 20 godina i 145 dana. Treći je najmlađi igrač sa bar 4.000 poena iza Lebrona Džejmsa i Kevina Duranta.

Ovim potpisom Sansi su izabrali upravo Devina Bukera da im bude temelj oko kojeg će graditi budućnost kluba. Podsetimo, Finiks u svom rosteru trenutno ima igrače poput ovogodišnjeg prvog pika sa drafta Deandrea Ejtona, te Mikala Bridžisa i Džoša Džeksona. Na klupi sedi srpski trener Igor Kokoškov. Biće to vrlo zanimljiv tim za gledanje...

Foto: Action Images

Najnovije vesti


×